Renault Grand Espace 2003: ABS en TC grijpen niet in

Bouwjaar: 2003, Brandstof: Benzine, Motorcode: F4R V7, Motorinhoud (cc): 2000, Vermogen (kw): 120

beste, ik heb het volgende probleem betreffende mijn 2003 Grand Espace IV 2.0T. na een kleine noodstop merkte ik dat de ABS niet reageerde, vervolgens bedacht ik mij dat ik ook wielspin had zonder dat de TC in greep. dit even getest op wat natte bladeren, en in der daad beide systemen reageren niet. als ik wielspin heb wordt dit wel gedtecteerd, in de zin van dat ik het ESP driehoekje op het instrumenten paneel zie knipperen. ik heb de auto uitgelezen met mijn Autel Maxi Diag Elite, maar daar komt alleen uit DF095 Computer Suplay Voltage to low (auto heeft afgelopen zomder defecte dynamo gehad)
en DF104 Electronic fault inside control panel sensor.
beide zijn gewist, en komen niet meteen terug.
live data bekeken en krijg op alle 4 de wiel (ABS) sensoren signaal/snelheid. volgens uitleesapparatuur krijgt de ABS unit ook spanning. verdere input als rempedaal bediening enz wordt ook waargenomen.
in de elektronische handrem eenheid heb ik codes's DF037 ABS multiplexed emission missing Multiplex frames missing or invalid values (Fault on the computer producing the signal CAN connection fault)
en DF052 Multiplexed network
de handrem werkt verder naar behoren, en komr ook automatisch vrij bij wegrijden. wie o wie kan mij helpen wat dit zou kunnen zijn? want ik weet even niet waar ik het moet zoeken.

MJS

Geplaatst door MJS , lid sinds 14 jaar geleden

0 Reacties

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Renault Grand Espace of stel zelf een nieuwe vraag.


Gesponsord

Met een groots assortiment in de beste auto-onderdelen, aanbiedingen en merken vind je altijd een optimale mix tussen A-merken en aanbiedingen. Voor iedere automobilist weet Carpardoo de juiste auto onderdelen of auto-accessoires te vinden.