Renault Espace 2003: Achterruitverwarming

Bouwjaar: 2003, Brandstof: Benzine, Motorcode: F4R V7, Motorinhoud (cc): 2000, Vermogen (kw): 120

Beste, het viel mij al tijdje op dat mijn achteruit verwarming aan blijft staan, ook al zegt de bediening van niet? Heeft iemand dit misschien al eens bij de hand gehad?

MJS

Geplaatst door MJS , lid sinds 14 jaar geleden

5 Reacties

Theo Sparenburg, 2 maanden geleden

Zit er geen relais tussen dat blijft hangen?

vr.gr. Theo

MJS, 2 maanden geleden

Ja klopt, en relais is goed, alleen de relaisvoet blijft bekrachtigd op de een of andere manier. (Dus de gestuurde +) en dat blijft die tot dat de auto in rust komt!!! Dus als ik parkeer trekt mijn achterruitverwarming nog ff poosje m’n accu leeg 😬

Theo Sparenburg, 2 maanden geleden

Dus als ik het goed begrijp blijft er spanning op de verwarming staan als het relais uit de grondplaats is. Dan kan het bijna niet anders dat er een doorverbinding in de relaisplaat is ontstaan. Wellicht gedeeltelijke gesmolten. Dan lijkt me dat je de relaisplaat moet vervangen.

vr.gr. Theo

MJS, 2 maanden geleden

Nee sorry Theo, het relais wordt bekrachtigd, ook al is de schakelaar in de auto niet bediend, en hij blijft actief ook al is de motor uit. De spanningen gaat er pas af, als de auto in volledige rust gaat. Dus iedere keer dat ik de auto uit zet, blijft mijn av nog actief tot de auto in rust gaat. Ik weet niet of de schakelaar via de UCH (BSI) geschakeld is, want heb meerdere storingen in de auto. Vandaag is de dynamo gesneuveld (2e x binnen 7mnd) nieuwe diode plaat in gezet, alleen helaas hij laadde niet bij. Dus als ik had niet voldoende spanning om dingen uit te sluiten. Ik weet de de master een defect in de UCH heeft soms waardoor ook de av aan blijft. Vandaar hoop ik dat er iemand een schema heeft want kan die niet online vinden.

Theo Sparenburg, 2 maanden geleden

Helaas heb ik geen schema. Gezien wat je al allemaal hebt gecontroleerd neem ik aan dat je ook heb gekeken wat er gebeurt als je de stekkers van de schakelaar haalt. Daar moet toch de aansturing van het relais vanaf komen. Verder zou ik het ook zo niet weten.

vr.gr. Theo

    Nee dat nog niet want dan moet ik eeest deurpaneel loshalen, en was eigenlijk alleen met de dynamo bezig, en dacht chek ff de achterruitverwarming 🙈 die auto begint in een drama te veranderen - MJS, 2 maanden geleden

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Renault Espace of stel zelf een nieuwe vraag.


Gesponsord

Met een groots assortiment in de beste auto-onderdelen, aanbiedingen en merken vind je altijd een optimale mix tussen A-merken en aanbiedingen. Voor iedere automobilist weet Carpardoo de juiste auto onderdelen of auto-accessoires te vinden.