Renault Scenic: abs renault scenic

Bouwjaar: 1997, Brandstof: Benzine, Motorcode: 1.6

Ik heb een probleem met de ABS.

Ik had de laatste dagen dat af en toe het abs lampje begint te branden en als ik begin te remmen de rempedaal heftig begint te trillen. Ik hoor dan ook een hard tikkend geluid voor bij de remmen.Toen ik gisteren van mijn werk af kwam had ik er de hele tijd last van.

Nu heb ik vandaag eens het een en ander nagekeken en nu zie ik dat achter het linker voorwiel die tandkrans los zit en dat deze is afgebroken en ik vermoed dus dat ook dat schokken bij het remmen hiermee te maken heeft.
Nu kan ik pas maandag bij mijn garage terecht ( hebben lekker lang weekend ) en mijn vraag is of tot die tijd de abs-sensor mag loskoppelen zodat het trillen van de rempedaal in ieder geval tot die tijd verholpen is.

alvast bedankt.


Grt Marco

Geplaatst door

marco72 (0)

al 17 jaar lid

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor jouw auto? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen via onderstaand kentekenveld.

Reacties

Sensor geeft nu verkeerde informatie, dus ik zie geen probleem als er geen signaal is.
Wel werkt je abs niet of niet volledig. Zo lang je daar met remmen rekening mee houdt, is er niks aan de hand.

Losse delen van de tandkrans kunnen niet ergens tussen komen?

oldford 0
badge

13 jaar

Het loskoppelen van de sensor maakt de problemen niet minder, eerder erger: de niet correcte ABS-werking door een incorrecte wielsnelheidsterugmelding (op te lossen door een exact gelijke krans er op terug te krimpen, let heel goed op het exact gelijke aantal tanden tussen de nieuwe krans en de oude) vul je dan aan met een elektronische fout (sensor defect/afwezig) in de ABS-computer.

Heino4267 525

13 jaar

Hallo,

@Oldford
Ik heb gisteren de sensor losgekoppeld en ik heb daarna tijdens het rijden geen last meer gehad van een trillende rempedaal dus dat probleem is voor nu even verholpen. Er kunnen trouwens geen losse delen van de tandkrans ergens tussen komen want de tandkrans zit er niet meer op.

@Heino4267
Het probleem is door het loskoppelen van de sensor is in mijn geval gelukkig niet erger geworden ( zelfs tijdelijk verholpen ) al ben ik wel van mening dat je nooit precies kunt weten wat dit voor effect heeft op de rest van het systeem.
Ik laat de auto maar zoveel mogelijk stil staan dit weekend en dan ga ik maandagochtend gelijk naar de garage.

bedankt voor de reacties!

grt marco

marco72 0

13 jaar

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Renault Scénic of stel zelf een nieuwe vraag.