Renault Vel Satis: acceleratieprobmen

Bouwjaar: 2003, Brandstof: Diesel, Motorcode: 3.0 dci

zodra ik in wil halen en gas geef gaat hij niet harder dan 60 70 km

als je flink gas geeft komt er een zwarte rook wolk uit de uitlaat

zit geen caravan achter en er branden ook geen lampjes

stationair loopt hij goed

soms is er niets aan de hand en dan als ik wil inhalen lukt dat niet blijft hij inhouden

helleman

Geplaatst door helleman (0) , lid sinds 14 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Renault Vel Satis? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

3 Reacties

skybolt (0), 14 jaar geleden

Verder nog wat aanwijzingen misschien ?
Rookt bv de motor ,loopt de motor stationair wel goed ,foutcodes ,oranje lampjes ,is het altijd , hangt je caravan er nog achter ?
Met iets meer info heb je ook meer kans op oplossingen.

grtjs

abc (0) PRO, 14 jaar geleden

zwart roken doen veel van deze motoren.wat is de km stand?
problemen met de brandstofpomp komt veel voor bij deze type's zonder dat er een storing in komt.wat je kunt proberen is een fles reiniger in het brandstoffilter huis te doen tegelijk met een nieuw filter en dan gaan rijden als je verschil merkt weet je dat het in het brandstof syst zit.dan zullen waarschijnlijk de kleppen achter in de pomp vervangen moeten worden.

skybolt (0), 14 jaar geleden

Het kan volgens mij ook geen kwaad om de EGR klep te controleren (als deze motor daarmee is uitgerust)op juiste werking en vervuiling.Bij lage vermogens staat deze uilaatgasomloopklep open en wordt bij meer motorvermogen dicht gestuurd.Deze klep wordt door een hoop roet en teer afzetting dan beperkt in zijn werking.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Renault Vel Satis of stel zelf een nieuwe vraag.