Renault Vel Satis: Koelsysteem, Tempratuurmeter

Bouwjaar: 2002, Brandstof: Diesel, Motorcode: 3.0 v6 dci

Renault Vel Satis
Bouwjaar: 2002
Brandstof: diesel
Motor: 3.0 v6 dci Het gaat hier om een renault vatis 3.0 v6 dci bj 2002

Na een SNELHEID van 160km per uur, gaat de tempratuur meter onmiddelijk omhoog met het terug trekken van het gaspedaal gaat de tempratuur meter ook langzamerhand omlaag.

Als je een constante snelheid van 120 a 130km per uur houdt is er geen enkel probleem, na een lange afstand moet er wel weer water bijgevuld worden. Heeft iemand misschien ervaring met dit probleem??

wie kan mij voorzien van de juiste informatie??

alvast bedankt.

oddo

Geplaatst door oddo (0) , lid sinds 14 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Renault Vel Satis? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

4 Reacties

stefan84 (0), 14 jaar geleden

Worden de koelslangen ook hard van de druk ?

Kan bv aan thermostaat / waterpomp / kop/pakking liggen..persoonlijk verdenk ik één van de laatste,heb het al vaker meegemaakt,dan wel bij een andere auto maar met dezelfde klachten,het zou kunnen zijn dat hij wat compressie het koelkanaal induwt,waardoor de druk toeneemt en het er ook uit gaat gooien.

Het kan,maar het hoeft natuurlijk niet het geval te zijn.

Maar eerst even een goede diagnose laten stellen.

Gr Stefan

oddo (0), 14 jaar geleden

Hallo Stefan als eerst bedankt voor je reactie,

De slangen worden niet hard, wat wel is hij gooit de koelvloeistof er wel uit door de druk terwijl de dop er goed op zit.
Wat raad je aan??

mvg.

paulmichiel (0) PRO, 14 jaar geleden

Zal wel een scheurtje in het blok zitten, vaak voorkomend probleem bij deze Isuzu motoren die in Renaults gebouwd zijn. Koeling schijnt onderbemeten te zijn, daarom doen deze blokken het in een Vectra / Signum wel goed.

stefan84 (0), 14 jaar geleden

De goedkoopste oplossing is om even een nieuwe dop te kopen.Mocht dat niks uitmaken,kun je altijd nog overwegen wat je ermee doet.

Gr Stefan

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Renault Vel Satis of stel zelf een nieuwe vraag.