Renault Vel Satis: ipodaansluiting

Bouwjaar: 2004, Brandstof: Benzine

Hallo collega's,
Heb nu eens geen probleem wat opgelost moet worden maar gewoon een vraag.
Een klant wil een ipod aansluiting in zijn auto geplaatst hebben, aangesloten op de originele radio. Nu is mijn vraag of dit te doen is met een fm modulator. Dus eigenlijk of deze auto nog in het bezit is van een "normale"
antenne aansluiting?

Alvast bedankt

jan4911

Geplaatst door jan4911 (0) PRO , lid sinds 18 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Renault Vel Satis? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

5 Reacties

renault-monteur (0) PRO, 14 jaar geleden

heeft zeker een normale antenne aansluiting

renault-monteur (0) PRO, 14 jaar geleden

via dealer heb je setjes waarbij de stuurbed. etc ook nog werkt

jan4911 (0) PRO, 14 jaar geleden

Klopt dat er originele setjes zijn bij renault maar het prijsverschil tussen de twee mogelijkheden is wel erg groot.
Dus wou ik de klant de keuze geven: of een originele set of via een fm modulator (indien mogelijk)

Hema (0) PRO, 14 jaar geleden

Ik heb niet van die hele goede ervaringen met een modulator. De fm band zit aardig vol vandaag de dag en als je een stuk door NL rijdt, heb je veel storingen van lokale fm stations.

rjm69 (0), 14 jaar geleden

Ik weet niet of dit ook voor deze auto werkt maar heb op een ander forum het volgende gevonden.

CITAAT:
Ik heb maanden gezocht naar een goede manier om een iPod aan te sluiten op mijn Renault Carminat begeleidingssysteem (navigatiesysteem met pijltjes, dus geen kaarten).
Dit toestel is een OEM systeem van Becker, specifiek gebouwd voor Renault. Het menu op het toestel geeft wel melding van een AUX-ingang, maar als je een Becker-stekker gebruikt achteraan (blauwe connectie) krijg je geen signaal.

Uiteindelijk is het toch me toch gelukt om een echte AUX-ingang te vinden en de iPod (of CD-speler) aan te sluiten zonder FM-zenders of FM-modulators!

Je kan achteraan je toestel zien of het bij jouw ook zou lukken. Als je naast drie 'horizontale' stekkers, ook een 'verticale' hebt die met een hendel-systeem vergrendeld is, heb jij ook een verborgen AUX-ingang.

Wat je nodig hebt is drie draadjes met stekkertjes van Renault, een lusterklem of iets dergelijks en een (vrouwelijke) 'Cinch kabel'.
De Renault-stekkertjes heb ik gekregen bij een Renault-verdeler. (Vraag naar de persoon die verantwoordelijk is voor de elektronica).

** Verbind de 3 Renault-stekkertjes met de Cinch kabel: Rood=Rechts, Zwart=Links, het koperweefsel rond de twee zijn samen de aarding (Ground)

** Haal de autoradio uit de nis met twee platte hendels (sla die van een oude autoradio plat bv.)

** Vind de verticale hendel-stekker, klik open en haal hem uit de radio. Met een schroevendraaier klik je het hendelsysteem los en schuift het stekkertje er zijdelings uit.

** Op dit stekkertje staan nummertjes: aan de ene zijde is elke aansluiting genummerd van 1->9, aan de andere kant van 10->18.

** Klik de Renault-stekkertjes er in volgens deze nummers:
- 1 = Line In Left (zwart)
- 10 = Line In Right (rood)
- 2 en/of 11 = Ground

** Zet de autoradio op AUX (zie handleiding), sluit je iPod aan en klaar!

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Renault Vel Satis of stel zelf een nieuwe vraag.