Renault Vel Satis: Oplossing winterbanden + tweede set ventielen inlezen mogelijk?

Bouwjaar: 2006, Brandstof: Benzine, Motorcode: 2.0T 170 PK

Vanwege de aanschaf van een set winterbanden 225x55x17" wil ik een extra set velgen kopen met ventielen met luchtdruksensoren erin.
Deze auto (Vel Satis Phase II) blijkt als loadindex "101V" te hebben.
Zo'n set kan ik bij de dealer kopen (stalen velgen met winterbanden, compleet met sensoren, gemonteerd, ingelezen en al) voor 1465 Euro.

vraag 1:
Volgens de dealer kan in deze auto slechts één set ventielen worden ingelezen!
Professionals: Klopt dat (voor een Phase II)?

vraag 2:
Welke ET-waarde heb ik nodig voor Vel Satis 17 inch velgen?

vraag 3:
Als de dealer-info juist is, betekent dat 2 x per jaar (bij wisselen van winter naar zomerbanden en andersom) een kostenplaatje van 40 Euro ex BTW.
Is daar een goedkopere c.q. slimmere oplossing voor?
(Ik zit zelf bv. te denken aan gewoon zomer/winterbanden wisselen/balanceren op mijn huidige 18 inch velgen, nu met 245x45x18 zomerbanden. dat spaart ventielen en velgen uit en is dus gedurende een x aantal jaren goedkoper).

Heino4267

Geplaatst door Heino4267 (205) , lid sinds 19 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Renault Vel Satis? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

7 Reacties

renault-monteur (0) PRO, 14 jaar geleden

zeker weten meer dan 1 set in te leren

Safrane10698 (0), 14 jaar geleden

Als je de winter set er bijv. onder hebt zitten, en je schroeft de zomer set eronder zal de auto automatisch overschakelen. Hiervoor hoef je niet terug naar de dealer. Een maal alles inleren en je bent klaar voor de komende jaren.

willyvan (5) PRO, 14 jaar geleden

ander oplossing vier seizon band

Heino4267 (205), 14 jaar geleden

Ik neig nu richting bijkopen van een set winterbanden en tweemaal per jaar wisselen op de originele velgen.....

sgm (0), 14 jaar geleden

Ik zou eens gaan shoppen voor de prijzen. Wisselen over de velg is ook niet alles: kans op beschadiging en bij winterbanden is het wel fijn om met een iets smallere band en een velg van een inch kleiner te rijden. Dan heb je meer grip en meer comfort.

Safrane10698 (0), 14 jaar geleden

En vier seizoenen banden hebben de nadelen van zowel zomerbanden als de winterbanden. (geen grip bij sneeuw en kou veel herrie en hoog verbruik.)

Heino4267 (205), 14 jaar geleden

De knoop is doorgehakt: toch winterbanden genomen in de originele maat. De nadelen neem ik op de koop toe. Geen herrie nu (nieuwe banden) en met het advies van de dealer (2,5 - 2,7 Bar) ook geen verhoogd benzineverbruik (9,1 L/100 km gemiddeld voor een VS 2.0 Turbo bij -1 graden).

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Renault Vel Satis of stel zelf een nieuwe vraag.