Renault Master 1998: accu

Bouwjaar: 1998, Brandstof: Diesel, Transmissie: Handgeschakeld, Motorinhoud (cc): 2799

Beste forum mensen,
Ik moet een nieuwe startaccu en degene die ik heb uitgevogeld heeft de +pool rechts. Mijn huidige accu heeft hem links. Kan ik de nieuwe accu zomaar omdraaien ? Dat lijkt bij de huidige accu ook zo te zijn ? Vast bedankt, Groet, Cor

bourree

Geplaatst door bourree , lid sinds 8 maanden geleden

11 Reacties

kaleido 1 PRO, 4 weken geleden

Als de kabels lang genoeg zijn en plus op plus en min op min past qua locatie kan dat, maar waarom er niet in zetten wat er in hoort ?

bourree, 4 weken geleden

De accu's die ik gezien heb die hebben allemaal de plus rechts of de veel duurdere hebben 'm dan links. Ook las ik ergens dat de Varta led 95 die ik op het oog heb de geschikte accu is voor een buscamper. Qua afmetingen is hij gelijk aan mijn huidige accu wat een chinees merk is. Alleen las ik ook iets dat het "nest" van een accu niet altijd symmetrisch is waardoor je 'm niet achterstevoren kan plaatsen. Misschien moet ik mijn huidige accu eerste demonteren om dat te zien.

harry4203 PRO, 4 weken geleden

T maakt geen fuck uit hoe de accu erin staat, als ie maar vlak staat en de plus en min goed aangesloten zitten. je zegt dat je een startaccu nodig hebt, dan is de varta led serie een verkeerde keus(semi tractie).

bourree, 4 weken geleden

Hoi Harrie, ik lees juist dat ie zeer geschikt is. (het is een buscamper...) maar wat is dan een betere ?

    de vorige eigenaar van de bus heeft veel gelazer met de accu's gehad (boord en start accu) dus een gewaarschuwd mens... - bourree, 4 weken geleden

harry4203 PRO, 4 weken geleden

De led serie is gechikt als boordaccu, een startaccu is een (gewone) bv de silver serie

harry4203 PRO, 4 weken geleden

Ik weet niet of er veel gereden wordt met de camper, maar ikzelf zou er niet een extreem dure accu inzetten en deze om de paar jaar vervangen. gezien een camper veelal maanden stil staat. maar goed, dat is een persoonlijke mening.

bourree, 4 weken geleden

Ok ik ga me op de silver serie oriënteren. Overigens was me in een chat door een leverancier gemeld dat die led 95 geschikt was voor zowel boordaccu als startaccu vandaar mijn optie op de led 95
Hartstikke bedankt voor de input in ieder geval, want ik ben slechts een leek...

bourree, 4 weken geleden

En voor de volledigheid, mijn huidige accu is een 12 V 88 Ah 395 A
Merk: Yuasa calcium battery en die is volgens mij aan vervanging toe. Deze staat ook met de voorkant naar achteren gericht.

bourree, 4 weken geleden

.

bourree, 2 weken geleden

De accu heb ik eruit gehaald en goed opgemeten. Daarna op zoek. Dat viel niet mee want ik ben nu in Frankrijk en je moet goed opletten met typenummers enzo. Accu's zijn hier wel iets goedkoper heb ik gemerkt. Na het bestellen had ik 'm binnen 24 uur ! en "gratis" bezorgd. Het is de Varta Accu Silver Dynamic H3 100 Ah geworden. Niet de goedkoopste maar wel een goede heb ik begrepen. Het paste perfect allemaal.
Alle reageerders bedankt ! speciaal Harrie 4203 want dat van die semi tractie had ik geen idee.
Groeten uit Frankrijk

bourree, 2 weken geleden

Oh ja ik vergeet te vermelden dat ik de accu gewoon kon omdraaien. De kabels waren te kort voor een andere opstelling.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Renault Master of stel zelf een nieuwe vraag.


Gesponsord

Met een groots assortiment in de beste auto-onderdelen, aanbiedingen en merken vind je altijd een optimale mix tussen A-merken en aanbiedingen. Voor iedere automobilist weet Carpardoo de juiste auto onderdelen of auto-accessoires te vinden.