Renault Master 2006: Motor heeft geen kracht

Bouwjaar: 2006, Brandstof: Diesel, Transmissie: Handgeschakeld, Motorcode: VF1EDCSG632881501, Motorinhoud (cc): 2500, Vermogen (kw): 140

Motor heeft geen kracht. Op vlakke weg kan ik niet in de 5e of 6e versnelling rijden. In heuvels al gauw terug naar 2. Lastig nu in Noorwegen. Daarnaast ruikt de motor erg als je tussen 40 en 60 rijdt en steeds moet schakelen.Op weg naar Noorwegen was dit euvel ook al en leek grotendeels verholpen door een garage in Groningen. Ze hebben daar de motor uitgelezen (geen storingen) en brandstoffilter, luchtfilter en luchtmassameter vervangen. Op de snelweg leek het ok, maar nu in Noorwegen is het weer mis. De gedachte aan een vervuilde EGR klep is verworpen, omdat er geen waarschuwingslampje brandt.
Wat kan de oorzaak zijn?

Ballade

Geplaatst door Ballade , lid sinds 1 week geleden

2 Reacties

harry4203 PRO, 1 week geleden

Tja, dat wordt wel heel erg gokken zo, zou en toch eerst weer uit laten lezen en liefst rijden met een tester eraan om te kijken wat er mis gaat. dat het lampje niet brandt, zegt niet zoveel.
Geen renault of opel dealer in de buurt?

Pablo2022, 1 week geleden

Lijkt mij meer een verstopte katalysator.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Renault Master of stel zelf een nieuwe vraag.


Gesponsord

Met een groots assortiment in de beste auto-onderdelen, aanbiedingen en merken vind je altijd een optimale mix tussen A-merken en aanbiedingen. Voor iedere automobilist weet Carpardoo de juiste auto onderdelen of auto-accessoires te vinden.