Renault MEGANE SCENIC 2012: Accu laadt slecht op

Bouwjaar: 2012, Brandstof: Diesel, Transmissie: Handgeschakeld, Motorcode: R9M A4, Motorinhoud (cc): 1600, Vermogen (kw): 96

Ruim een jaar geleden heb ik de accu vervangen door een nieuwe. De oude was 7 jaar oud dus niks bijzonders.

Na een half jaar bleek de nieuwe accu leeg en niet meer goed genoeg om op te laden. Nogmaals vervangen door een nieuwe en die is nu, weer een half jaar later, ook weer aan vervanging toe.

Met draaiende motor meet ik 14.4 V, dus de dynamo lijkt het goed te doen. Kan er een probleem in de electronica zitten waardoor de accu niet volledig wordt opgeladen en na verloop van tijd leeg raakt?

De garage wil gewoon weer een nieuwe accu plaatsen, maar dat lijkt me geen duurzame oplossing. Ik rijd alleen lange stukken op de snelweg dus daar zal het niet aan liggen.

gjkreeft

Geplaatst door gjkreeft , lid sinds 14 jaar geleden

3 Reacties

kaleido 1 PRO, 8 maanden geleden

Zit er het juiste type accu in ?
Wat zijn precies de klachten ?

gjkreeft, 8 maanden geleden

Ja, er is een start/stop accu met de juiste specificaties geplaatst. Momenteel geeft de auto regelmatig een melding op het dashboard dat de accuspanning te laag is, direct nadat het contact ingeschakeld is en nog voordat de motor gestart is.

Ook controleer ik regelmatig de spanning en die is in het algemeen minder dan 12 V. Ik heb de accu ook een keer opgeladen met een acculader en dan lukt het wel om hem op 12.5 V te krijgen.

Heino4267, 8 maanden geleden

Laat de garage dan eens wat beter kijken naar de dynamo-opbrengst en evt. lekstromen.
Zet je de auto wel op slot als die stilstaat (want als hij niet op slot staat (bv. in je garage) verbruikt hij meer stroom dan wanneer hij op slot staat en ontlaad je de accu tijdens stilstaan).

En we zitten in de winter: het zou zomaar kunnen dat je korte ritjes maakt (= niet bij kunnen laden van de bij starten verbruikte acculading), rijdt met licht, ruitenwissers, ontwaseming en airco aan (= weinig of geen bijlading tijdens het rijden) of andere gewoonten. Dat kan je zelf het beste beoordelen.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Renault Mégane of stel zelf een nieuwe vraag.