Renault Kangoo: Accu loopt leeg

Bouwjaar: 2000

Hallo,
Bij mijn Kangoo RN 1.9 dti loopt de accu iedere 2 dagen leeg. Accu natuurlijk laten testen, Kwik Fit, en die zou absoluut goed zijn. Hij wordt ook opgeladen tijdens het rijden. M.i. is er dus een stroomgebruiker actiuef zonder dat ik weet welke. Nu kan ik natuurlijk zekeringen er stuk voor stuk, en dan steeds om de twee dagen uit halen om te zien welke stroomgebruiker actief is maar dan ben ik twee maanden verder maar er is vast een manier die sneller werkt. Weten jullie iets of weten jullie of het bij de dealer mogelijk is volgens de computer snel te constateren wat er aan de hand is?Bij voorbaat dank.

henrilacapelle

Geplaatst door henrilacapelle (0) , lid sinds 18 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Renault Kangoo? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

5 Reacties

abc (0) PRO, 18 jaar geleden

meten is weten.als je zelf wil meten is het het makkelijkst om een 5watt lampje tussen de -pool en - klem aan tesluiten .als deze dan volop brand met alle verbruikers uit heb je een lekspanning.als je dan 1 voor 1 de zekeeringen er uit haalt en het lampje gaat uit weet je in welk circuit je moet zoeken

ksie (0) PRO, 18 jaar geleden

Wat wel eens voorkomt is dat het voorgloeirelais blijft hangen.

henrilacapelle (0), 18 jaar geleden

Op verzoek van de moderator even een tussentijdse reactie: De controle zoals door ABC aanbevolen uitgevoerd en geconstateerd dat er tussen de massa en de minpool van de accu een spanning van 12.7 volt staat. Die spanning loopt terug tot ongeveer een half volt als ik de kabelbundel beweeg die onder de meerdere relais(?) zit die onder de kap rechts van de accu zit. (Natuurlijk heb ik ook alle zekeringen eruit gehad maar dat gaf geen resultaat.)Waarschijnlijk zit daar dus een probleem. Door iedere dag even te rijden heb ik momenteel geen echte last, hij start dus iedere keer. Als daar een voorgloeirelais zit kan ook Ksie dus gelijk hebben. Afspraak is nu dat ik binnenkort bij ABC langs ga voor een controle. Het voorgloeispiraaltje op het dashbord gaat ook iedere zoveel km. branden, meestal om de 10 km. even de rem toucheren is voldoende om hem weer te laten doven, tot er weer ongeveer 10 km. gereden zijn dus. Mocht er bij deze echte problemcar een definitieve oplossing beschikbaar zijn dan meld ik hem dus.

Egberts (0), 17 jaar geleden

Ksie, waar zit het voorgloeirelais?

ksie (0) PRO, 17 jaar geleden

voorgloeirelais zit bij de accu

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Renault Kangoo of stel zelf een nieuwe vraag.