Renault Twingo: accu/spanning

Bouwjaar: 1996, Brandstof: Benzine

Mijn Twingo heeft heel de winter stilgestaan. Daarvoor reed ie prima. Nu startte hij niet meer. Met behulp van startkabels startte hij weer, maar na een stuk te hebben gereden en hem te hebben uitgezet, startte hij niet meer. De auto heeft dan in het geheel geen spanning. De accu is nieuw en levert 12.61 volt. Als de motor draait komt deze zelfs boven de 15 volt. Alle verbindingen, kabels etc. zitten goed. Wat kan het probleem zijn van het hebben van 12 volt spanning op de accu, maar nergens in de auto, geen dashboardverlichting, geen radio, helemaal niets. Als het goedkoop te herstellen is dan doe ik dat, anders gaat ie naar de sloop.

JohnKijkuit

Geplaatst door JohnKijkuit (0) , lid sinds 8 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Renault Twingo? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

4 Reacties

oldford (0) PRO, 8 jaar geleden

In ieder geval is de spanning die de dynamo levert te hoog. Daar kan van alles door kapot gaan (vooral dure elektronika).
Misschien wat zekeringen doorgebrand?

kaleido 1 (1895) PRO, 8 jaar geleden

Begin met alle plus en min kabels echt goed te controleren.
Hoofdzekeringen en aansluitingen bekijken , is iets simpels wat door stilstand , oxidatie ,defect is geraakt .
Meten is weten.

JohnKijkuit (0), 8 jaar geleden

Als ik de auto start via startkabels dan doet alles het zolang de motor draait. De radio, de ruitenwissers, de verlichting etc. Alles werkt, dus kan er mijns inziens geen zekering stuk zijn.
Ik heb de massakabel van de accu gecontroleerd. Die zit met een bout vast aan een metalen behuizing waar de accu in zit. Daaronder zit een geweven staaldraad en die zit vast aan die behuizing en het motorblok.
Dus????

Heino4267 (240), 8 jaar geleden

Het lijkt alsof de accuspanning niet bij de auto aankomt en hij zuiver loopt op de dynamo-opbrengst.
In de pluskabel die aan de accupool zit, zit een zekering (een soort metalen blokje). Is dat niet kapot? Dat kan je meten door de spanning te meten aan het einde van die rode kabel, waar hij de auto in gaat aan de kant die niet aan de accu zit, of de spanning te meten over de "zekering".

Als die zekering kapot is: op de sloop een andere halen uit hetzelfde type auto EN je afvragen hoe je die zekering kapot hebt gekregen.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Renault Twingo of stel zelf een nieuwe vraag.