Renault Laguna: Achteras stootrubber vervangen

Bouwjaar: 2001, Brandstof: Diesel, Motorcode: 1.9dci

Ik wil mijn achteras stootrubers vervangen omdat de rubbers eruit zijn en hij nu dus klappert als ik een putje pakt.

Weet iemand de kosten hiervan en zijn er nog speciefieken dingen waar ik op zou moeten letten.

Nu hoor ik ook van sommige dat je dan ook eventueel je achteras zou moeten uitlijnen als je alles weer gemonteerd hebt ,maar een achteras is toch niet uit te lijnen of zeg ik nu iets raars.

Ik hoor het graag van u .

Groet Ron

Ronnie71

Geplaatst door Ronnie71 (0) , lid sinds 18 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Renault Laguna? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

6 Reacties

Heino4267 (255), 13 jaar geleden

Zie http://www.renaultvelsatis.nl/koffiehoek...
Ik weet niet of de onderdelen voor een Vel Satis en een Laguna identiek zijn, dus dat moet je even navragen bij je garage.

Ronnie71 (0), 13 jaar geleden

Bedankt voor de reactie.maar ze hebben het hier over 20 minuutjes werk dus ben ik bang dat het niet om hetzelfde rubber gaat omdat de garage en andere monteurs het over 3 tot 5 uurtjes werk hebben omdat de hele achteras onder de wagen vandaan moet om de bussen met rubbers er uit te kunnen persen en alles dus verwijdert zou moeten worden als remslangen en dergelijke.

Maar zijn er hier ook mensen die dit werkelijk gedaan hebben en is dit idd zoveel werk en wat waren hun kosten totaal hiervan ??

bedankt alvast voor de reactie's

Safrane10698 (0), 13 jaar geleden

Je kan het zelf doen maar je hebt wel ruimte en gereedschap nodig.
De lagers zitten erin geperst, ze kosten 100 euro geloof ik per set.
De prijzen verschillen enorm per garage maar meestal kost het rond de 300 euro. (inclusief onderdelen)
Als je zelf wilt doen moet kan je het beste de achteras verwijderen, maar dan moet je ze nog erin persen. Renault heeft hier een tooltje voor zodat de achteras niet compleet verwijderd hoeft te worden maar onder de auto kan gebeuren. Als je het zelf gaat doen moet je goed op letten hoe je ze erin doet, dit kan nogal wat verschil maken.

JdeP (20), 13 jaar geleden

Hier zie je een foto van dat speciaal gereedschap. [url=http://www.planeterenault.com/forum/lagu...]klik[/url] (tekst helaas frans)

Bas_petiet (0) PRO, 13 jaar geleden

Als je een 2koloms brug tot beschikking hebt is het niet veel werk ( ik doe het inmiddels in 45min) je moet de achterwielen, achterveren+onderkappen, stelmotor xenon mits aanwezig, abs kabels L+R, bout hitteschild (m6) loshalen, hierna haal je de reactiestang los die van links naar rechts loopt, hiermee zitten de rubbers op zijn plekgedrukt deze zit bevestigt met 2 16kantige bouten. Hierna kun je de drager links+rechts loshalen deze zitten allebei met 3 bouten vast en kunnen zonder de achteras te ondersteunen losgehaald worden. Hierna dien je de brug te laten zakken en de achteras te ondersteuen met een steun, zodat de achteras omhoog komt zodat je de rubbers kunt demonteren. Je hebt hoervoor wel een speciaal gereedschap nodig wat renault voorschrijft. Zonder zal het misschien ook wel lukken, maar ben je gewoon dik een uur bezig om de rubbers te (de) monteren. Hierna bouw je alles terug in omgekeerde volgorde. De rubbers kosten €60 per set bij de dealer. Het uitbesteden ligt ongeveer op +- €350,- bij een Renault dealer. Suc6 ermee !!

Ronnie71 (0), 13 jaar geleden

Beste mensen

De rubbers zijn vandaag inmiddels vervangen en had wat navraag gedaan bij een Renault dealer wat de kosten ervan waren en die kwamen uit op 411,-euro montage excl de materialen en de rubbers kosten bij deze dealer 78 euro voor een set.

Nu ben ik 220,- euro kwijt voor de montage en een Rubeerset voor 70 euro en 3 uurtjes verder dit omdat ze idd de gereedschappen niet hadden en dus zelf moesten verzinnen om ze eruit en weer erin te krijgen maar wel de hele achteras onder de wagen vandaan hadden gehaald.

Dus deze actie is ook weer voorbij en hij rijdt weer als een zonnetje ,wat een genot zeg zonder dat geklapper.

Nogmaals bedankt voor de reactie's

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Renault Laguna of stel zelf een nieuwe vraag.