Renault Laguna: kaartlezer + climate control

Bouwjaar: 2006, Brandstof: Diesel, Motorcode: 1.9DCi

Hallo,

Sinds het weekend startte mijn auto met 1 druk op de knop, nu moet ik ineens de knop ingedrukt houden om te starten, het schijnt dat mijn kaartlezer nu defect is.
Mijn climate control doet het echter ook niet goed meer volgens mij want normaal gesproken was het na het starten meteen voluit blazen op de automatische stand, nu moet ik hem handmatig hoger zetten, heeft dit met elkaar te maken?

Ik heb ook gelezen dat een kaartlezer makkelijk te vervangen is door de asbak eruit te klikken en daarna het gedeelte van de kaartlezer maar die zit bij mij aan de climate control vast volgens mij.

Wat nu te doen?

akker060

Geplaatst door akker060 (0) , lid sinds 16 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Renault Laguna? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

8 Reacties

renault-monteur (0) PRO, 13 jaar geleden

heeft niks met elkaar te maken en dat wat je zegt over de airco de blazer stand is afhankelijk van vele dingen zoals binnen/buiten temp.-zonnestraling,motortemp

akker060 (0), 13 jaar geleden

Dan moet ik maar iemand gaan zoeken die het waarschijnlijk afgebroken lipje in mijn kaartlezer kan repareren, iemand tips in het noorden des lands?

Heino4267 (225), 13 jaar geleden

Een kaartlezer is niet specifiek ingelezen voor alleen jouw auto, dus een werkende van hetzelfde model van de sloop o.i.d. kan je ook gebruiken.

Safrane10698 (0), 13 jaar geleden

Maar maken is beter, want bij de volgende kaartlezer breekt ie ook af of is al afgebroken. De startknop komt idd door het defect aan de kaartlezer.

akker060 (0), 13 jaar geleden

Dan moet ik zelf toch maar eens gaan proberen, wil de boel alleen niet vernielen, ben niet heel erg handig met auto's. De asbak kun je schuin omhoog eruit wrikken heb ik begrepen maar de kaartlezer zit in het zelfde frontpaneel als de climate control, kan ik de kaartlezer er naar binnen toe uit trekken?

renault-monteur (0) PRO, 13 jaar geleden

ja
en naar je toe

sgm (0), 13 jaar geleden

Is je accu nog wel goed?

klikoboy (0), 13 jaar geleden

je kunt de kaartlezer rustig open maken zorg wel dat niet die lipjes afbreken aan de zijkant en dan met een oud bankpasje kun je zo een nieuw lipje maken voor in de kaartlezer je moet dan even kijken waar je een rood druk knopje ziet daar moet dan een nieuw lipje in gelijmt worden moet wel het bank pasje dubbel lijmen het is een half uurtje werk ongeveer hier onder zie je hoe het moet met foto's



http://www.renaultforums.co.uk/showthrea...

mvg maurice

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Renault Laguna of stel zelf een nieuwe vraag.