Renault Grand Espace: Achterklep gaat niet open

Bouwjaar: 2000, Brandstof: Benzine, Motorcode: 2.0 16v

Beste mensen,


Sinds enige tijd heb ik problemen met de achterklep van mijn Renault espace die soms wel en soms niet opengaat. Op dit moment gaat hij helemaal niet meer open.

Weet iemand hoe ik de klep toch kan openen, zonder dat de hele boel gesloopt moet worden? De klep heeft zowel rechts als links een slot, ik voel dat het rechterslot wel opengaat, maar de linker blijft dicht zitten.


Alvast dank voor uw reactie.

Groet, Erik

tide71

Geplaatst door tide71 (0) , lid sinds 14 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Renault Espace? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

3 Reacties

tide71 (0), 13 jaar geleden

Het probleem is reeds opgelost...

moderator (0) PRO, 13 jaar geleden

En wat was die oplossing? Daar kan iemand anders dan ook weer z'n voordeel mee doen....

tide71 (0), 13 jaar geleden

Beste,

Het probleem schijnt veel voor te komen en heeft te maken met het afbreken van de stangetjes ter hoogte van de handgreep voor het openen van de klep. Ik ben bij de Renault dealer geweest die aangaf dat ze meestal de binnenbekleding kapot trekken om bij het slot te komen, dure grap en ruim 3 uur gecalculeerd. Ik heb aan de binnenzijde de ovale strook op de binnenbekleding uitgesneden precies over de naad. Hierdoor kom je direct bij de binnenzijde van de handgreep en kun je zowel links als rechts met je vingers het slot openen. Zodra de klep open is kun je uiteraard de binnenbekleding netjes demonteren. Bij mij was het stangetje van het linkerslot los doordat de klem waar deze mee vastzat doorgeroeste was. Ik heb dit opgelost met een Tie-wrap en een boutje, werkt perfect.
Het ovale stuk heb ik teruggelegd in de binnenbekleding en van binnenuit vastgeplakt met duc tape, hier zie je werkelijk niets meer van. Succes!

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Renault Espace of stel zelf een nieuwe vraag.