Renault Espace: radio code & bandendruk bewaking

Bouwjaar: 2005, Brandstof: Diesel

Accu is los geweest klant zou zelf de radio code invoeren ( had deze thuis liggen ) . Er is geen radio boekje bij deze auto . Nu is er het volgende probleem , op het display komt error te staan en we kunnen geen code invoeren . Wat gaat hier fout . En met welke knopje voer je de code in .

En de bandendruk bewaking werkt ook niet meer . Deze geprobeert weer opnieuw in te leren met kts van bosch maar dat lukt niet , de tester vraagt om een extra handzender die je bij de ventielen moet houden . Kan dit ook anders .

mvg
harrie

bandenman

Geplaatst door bandenman (0) PRO , lid sinds 21 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Renault Espace? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

10 Reacties

Safrane10698 (0), 13 jaar geleden

Voor de ventielen:
Die handzender geeft het ventiel opdracht om een signaal uit te zenden.
Wat kan je doen als je geen hand zender hebt:
Auto met vier wielen van de grond, tien minuten de banden absoluut met rust laten (ivm bewegingssensoren)
Dan met de KTS band aan kiezen en als hij dan opdracht geeft een bepaald wiel met de zender te activeren geef je een slinger aan dat bewuste wiel. Dan geeft het ventiel namelijk een signaal af.

Ik heb het nooit geprobeerd, maar dit staat in de werkplaats handleiding van renault.

erik41 (0) PRO, 13 jaar geleden

de radio code invoeren met de bediening van je radio aan je stuurkolom draaien aan het wieltje en bij juiste code indrukken enz enz

bandenman (0) PRO, 13 jaar geleden

Vandaag bij de dealer geweest , daar zeggen ze als je iets fout doet , komt er een wacht tijd doe je het dan nog een keer fout verdubbelt deze tijd enz . Nu vragen we eerst de code op bij de dealer er bestaat een vermoeden dat deze niet juist is .

Wat betreft de banden bewking kreeg ik de tip om bij een kastje onder de auto in de buurt van de bestuurdersstoel te kijken . Daar moet een zender ontvanger zitten waar vaak een draad bruek onstaat , met name letten op de groene draad dit blijkt de antenne te zijn .

Auto komt vrijdag terug .

mvg
Harrie

timhoeks (0) PRO, 13 jaar geleden

in het uiterste geval, je banden demonteren en de ventielcode's handmatig invoeren..
wat de error betreft, dan heb je een foute code ingevoerd, de auto op contact zetten tot dat de 0000 verschijnt en de juiste code invoeren. de juiste code vraag je op bij renault aan de hand van chassis nummer en laatste 4 cijfers van een code die op de radio staat (ik geloof vanaf achter de U of zoiets)

Safrane10698 (0), 13 jaar geleden

Maar wat is nou het probleem met je banden?
Krijg je een melding op scherm en zijn alle bandjes rond het autotje op je dashboard verdwenen of zijn ze niet ingeleerd.
Want als ze alle vier verdwenen zijn ligt het idd aan de ontvanger onder de auto.

bandenman (0) PRO, 13 jaar geleden

Probleem van de banden is uitzichzelf weer opgelost klant belde dat dat weer werkt . Radio werkt nog steeds niet , code bij de dealer opgevraagt maar werkt niet . Volgens de dealer is de radio stuk , beetje vreemd we hebben alleen de accu los gehad verder niets met de radio gehad . Lijkt echt weer op domme pech . Kijken eerst even naar een gebruikte radio .

mvg
Harrie

jan4911 (0) PRO, 13 jaar geleden

Misschien ooit een andere radio ingekomen en is de code niet correct. Wel eens meegemaakt

bandenman (0) PRO, 13 jaar geleden

We hebben ook de radio eruit gehad en via serie nummer de code opgevraagt mocht niet helpen .

mvg
Harrie

Heino4267 (225), 13 jaar geleden

Dat kan kloppen: de huidige navigatiesystemen (bv. de Carminat kleuren/DVD-versies van Renault) moeten voordat de accu wordt losgenomen worden uitgezet. Dat doe je in enkele gevallen door de DVD te ejecten. Vergeten uit te zetten kan resulteren in een dood systeem door ontbrekende boot-mogelijkheden (weet dus niet meer hoe op te starten).

Safrane10698 (0), 13 jaar geleden

Klopt dat oranje lampje wat op de voorzijde van de navigatie computer brand na uitzetten moet eerst uit zijn voordat de stroom eraf mag. ACtronics kan hem weer werkend maken indien dit het probleem is. Renault zelf kan er niet veel mee.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Renault Espace of stel zelf een nieuwe vraag.