Renault Megane: achterklep opent niet tot maximale stand

Bouwjaar: 2005, Brandstof: Benzine, Motorcode: 1.4.16v

Mijn achterklep gaat vrij langzaam en niet helemaal open, tenzij wanneer ik hem een handje help. Ik moet hem dan nog zo'n 30 cm omhoog duwen. Kan je in die gasveren gewoon wat olie doen, of zijn ze stuk?

EvelineB

Geplaatst door EvelineB , lid sinds 15 jaar geleden

4 Reacties

Petje57 PRO, 12 jaar geleden

Gasveren zijn gasveren en geen olieveren.
De druk in de veren is bij lagere buitentemperaturen al lager en wanneer er ook nog gas ontsnapt is langs de afdichting, dan krijg je dus dit soort problemen.
Bij 25 gr. en zon aan de hemel zul je geen last hebben. Vervangen is de enige optie anders.

Gr.

Peter Schouten, 12 jaar geleden

Als je het zelf gaat vervangen (wat op zich best te doen is) zorg dan wel even voor een paar helpende handjes. Vaak blijft die klep op 1 veer niet openstaan en heb je 'm in je nek liggen als je de eerste gasveer loshaalt...

suc6
Peter

EvelineB, 12 jaar geleden

dank voor de tip, maar ik ga dat niet zelf doen, ik heb nog garantie.
Is drie jaar niet heel erg kort voor zo'n gasveer, ik heb dit nog nooit gehad met eerdere auto's die veel ouder zijn geworden.

Petje57 PRO, 12 jaar geleden

[quote=EvelineB]Is drie jaar niet heel erg kort voor zo'n gasveer, ik heb dit nog nooit gehad met eerdere auto's die veel ouder zijn geworden.[/quote]
Misschien met de franse slag gemaakt..............? Maar inderdaad, iets langer had wel gekund, ja..........

Gr.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Renault Mégane of stel zelf een nieuwe vraag.


Gesponsord

Met een groots assortiment in de beste auto-onderdelen, aanbiedingen en merken vind je altijd een optimale mix tussen A-merken en aanbiedingen. Voor iedere automobilist weet Carpardoo de juiste auto onderdelen of auto-accessoires te vinden.