Renault Megane: Megane schakelt niet over van benzine naar LPG

Bouwjaar: 1998, Brandstof: LPG

Motor schakelt niet over van benzine naar LPG rode led blijft knipperen

Danny62

Geplaatst door Danny62 , lid sinds 13 jaar geleden

5 Reacties

cornevgelden, 12 jaar geleden

Geachte M,

Dit heb ik ook gehad met mijn megane type1,ben hiervoor naar Inbouw station Adrie schouten geweest in Heerenveen heeft de computer opnieuw ingeleerd en het probleem was opgelost, auto rijd weer als vanoudst.

Mvg.
Cornelis.

willyvan PRO, 12 jaar geleden

kijken of lamda zender goed werkt

Danny62, 12 jaar geleden

Oke zal ik doen

Danny62, 12 jaar geleden

Probleem opgelost. doordat de motor stationair met koude motor behoorlijk in toeren schomelde en met warme motor ook schomelde tussen de 700 en 800 toeren.
Zijn we er voor gaan zorgen dat dit eerst opgelost was. Stappen motor was vervuild gemonteerd en direkt beter op benzine pakte ook direct weer over op gas.
De gascomputer krijgt mijn inziens de verkeerde info waardoor hij niet overpakt. Het probleem zat dus in het benzine gedeelte.

vossie1, 12 jaar geleden

Hallo

Hoe ziet de stappenmotor er uit en waar kan ik hem precies vinden en wat is de beste methode om hem schoon te maken.
Bij mjn auto gaat het overschakelen op lpg ook steeds moeizamer.
Heb de gascomputer al een paar keer op nieuw ingeleerd is ook een paar dagen goed gegaan, maar bij de 2e keer inleren kwam het toerental niet onder de 1100 toeren en ging het dus niet goed.

Hoor graag

mvg Rob

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Renault Mégane of stel zelf een nieuwe vraag.


Gesponsord

Met een groots assortiment in de beste auto-onderdelen, aanbiedingen en merken vind je altijd een optimale mix tussen A-merken en aanbiedingen. Voor iedere automobilist weet Carpardoo de juiste auto onderdelen of auto-accessoires te vinden.