Renault Scenic: Achterlicht en intrumentenpaneelverlichting defect

Bouwjaar: 1998, Brandstof: Benzine, Motorcode: 1.6

Hallo allemaal,

Onlangs heb ik bij de bouwmarkt een Boels-aanhangwagen gehuurd. Alle verlichting binnen en buiten de auto en aanhanger deed het prima. Ik reed vervolgens naar huis, parkeerde mijn auto, zette de motor uit en sloot de auto af. Toen ik later de motor weer startte en wegreed, bleek het linkerachterlicht van mijn Renault, het linkerachterlicht van de aanhanger en de verlichting van het instrumentenpaneel (brandstof, snelheidsmeter, toerenteller) het niet meer te doen. Lampen en zekering vervangen hielp niets: alles blijft uit! Er lijkt dus een verband te liggen tussen het gebruik van de aanhanger en het niet meer doen van de verlichting. Maar ja, wat? En nog belangrijker: weet iemand de oplossing?

Groeten, Gijske

Gijske

Geplaatst door Gijske (0) , lid sinds 12 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Renault Scénic? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

1 Reactie

Heino4267 (255), 12 jaar geleden

Kijk eerst even (in het deksel van de zekeringkast of je instructieboekje) of alles wat het niet meer doet op dezelfde zekering zit.
Een bekend euvel is dat de stekkerdoos van de trekhaak problemen veroorzaakt. Haal die dus eerst even los en laat die zo hangen dat hij geen sluiting maakt. Controleer dan of alles weer werkt. Als dat niet zo is, is er echt een zekering kapot. Niet alle zekeringen zitten trouwens in de zekeringkast..... Sommige zitten op andere plekken in de auto.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Renault Scénic of stel zelf een nieuwe vraag.