Renault Scenic: technisch probleem

Bouwjaar: 2000, Brandstof: Benzine, Motorcode: 1.6 16v

hallo,

ik reed laatst op de autobaan toen ik ineenkeer het olie lampje zag branden en het stop lampje, dus ik wou er bij de volgende afslag af en toen merkte ik dat mijn ruitenwissers en mijn richtingaanwijzers het ook niet meer deden en zowel het bestuurdersraam wou niet naar beneden en die van bijrijder wel. dus ik ben gestopt bij het tankstation om de olie na te kijken dat bleek wel goed te zijn, maar toen wou ik de auto starten maar die pakte het niet meer aan de accu is wel vol en de moter gaat wel rond maar pakt het gewoon niet aan.
Wie kan mij hier mee helpen?

alvast bedankt,

mvg danny kokhuis

dannykokhuis

Geplaatst door dannykokhuis (0) , lid sinds 12 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Renault Scénic? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

4 Reacties

Renaultmonteurtje (0) PRO, 12 jaar geleden

BDP sensor komt nog wel eens voor, als het olie lampje brand zul je de olieDRUK moeten controleren, doe je dit niet dan heb je kans op ZWARE motor schade

dannykokhuis (0), 12 jaar geleden

oke, zou even na de oliedruk kijken of die nog goed is, maar wat is een BDP sensor?

moderator (0) PRO, 12 jaar geleden

Bovenste Dode Punt-gever ofwel een voeler die aangeeft op welke positie het inwendige van de motor is om op het juiste tijdstip voor de ontsteking te zorgen. Werkt deze niet, slaat de motor niet aan.
En naar de oliedruk "kijken " zal lastig worden. Zoiets moet je meten. Je kunt hoogstens onder een afgenomen olievuldop zien of er olie rond spetterd maar dan moet de motor wel lopen.

Heino4267 (225), 12 jaar geleden

Voor zover de TS er nog wat aan heeft:
gezien de elektrische spullen die tegelijk uitvielen, denk ik eerder aan een elektrisch probleem dan aan een motorprobleem. bv. massakabels of ergens in het elektrisch systeem.

@dannyklokhuis:
Hoe is dit afgelopen?

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Renault Scénic of stel zelf een nieuwe vraag.