Renault Clio: Achterportier van buiten niet open te krijgen.

Bouwjaar: 2003

Mijn linker achter portier is van buiten niet te openen dmv de portiergreep. Als je de deur van binnen opent dan gaat hij wel open. Kinderslot is er nog nooit opgeweest. Dit alles is van een 5 deurs Clio.

Vraag:

Wat kan het probleem zijn?

Hoe krijg ik de bekleding los?

gr Anton

Anton468

Geplaatst door Anton468 (0) , lid sinds 19 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Renault Clio? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

10 Reacties

peter8765 (0) PRO, 19 jaar geleden

Dat komt van u centrale deurvergr. Dan kun je ze alleen nog vanbinnen openen. Binnenbekleding afhalen en kijken wat het probleem is, het zal waarschijnlijk het pompje zijn dat niet of slecht werkt.

ksie (0) PRO, 19 jaar geleden

deurklink is defect

peter8765 (0) PRO, 19 jaar geleden

Het is het mekanisme achter de deurklink! de bekleding v.d. deur moet er af!

Anton468 (0), 19 jaar geleden

ksie, de deurklink gaat nog gewoon op en neer, allen de deur gaat niet open van buiten.

Zit de beklediing met kit vast of zijn er andere middelen gebruikt voor het vast maken. ik heb de raam slinger er al wel af.

gr Anton

ksie (0) PRO, 19 jaar geleden

klinkbediening aan de binnenkant is er af of defect en er zit kit op de bekleding

Anton468 (0), 19 jaar geleden

De verbinding tussen het slot en de handgreep wordt via een stangenstelsel overgebracht door een plastic (geel) clipje deze is afgebroken. Ik hoop dat deze clipje los is te bestellen bij de dealer, zodat ik geen nieuwe slot hoef te kopen.

gr. Anton

Mussotje (0) PRO, 19 jaar geleden

Kijk anders even op de sloop
Rene

Anton468 (0), 18 jaar geleden

Ik heb een nieuwe plastic clipje á 5 Euro gemonteerd en de deur werkt weer als voor heen. Het is wel een klus voor mensen met kleine handen.

MountainQueen (0), 16 jaar geleden

Gaat deze beschrijving ook op voor een Renault Megane break (2002?)

MountainQueen (0), 16 jaar geleden

oh, ja....nog een "klein probleempje"....de deur gaat dus niet van buiten open, maar ook niet van binnen, want het kinderslot zit erop!!!!! aaaarch..... Kan ik dit nu zelf oplossen of moet ik toch een (grote?) rekening van de garage tegemoet zien?

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Renault Clio of stel zelf een nieuwe vraag.