Renault Laguna: Achterruit verwarming defect?

Bouwjaar: 1997

Momenteel beslaat redelijk snel mijn achterruit (kan door het weer komen), maar hij wordt heel langzaam weer schoon.

Ik heb het idee dat mijn achterruit verwarming het niet doet, maar hoe kan ik dat controleren? De zekering die daarbij hoort is gewoon nog heel.

Iemand hier ervaring mee?

minne7916

Geplaatst door minne7916 (0) , lid sinds 19 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Renault Laguna? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

3 Reacties

MartijnGR (0) PRO, 19 jaar geleden

Je kan even meten (bij draaiende motor want de verwarming doet het alleen als de motor draait) of je spanning hebt op de aansluitingen op het achterraam van de verwarming. Anders bij de schanieren kijken of daar een doorvoerrubber zit en of daar binnenin de draden niet stuk zijn.

willyvan (5) PRO, 19 jaar geleden

bij een laguna zit een stekkerverbinding in de zekeringkast en in die stekkerverbinding brandt een aansluiting weg (ik soldeer die meestal rechtstreeks op het relai)
heel soms brand ook de stekkerverbindingweg in de kabelboom links achter in het koffer achter zijpaneelbekleding

minne7916 (0), 19 jaar geleden

Zit die zekering kast achter het paneel met zekeringen links onder het stuur? Of moet ik die zekeringkast ergens anders tegenkomen? De zekering kast onder mijn stuur heeft 3 grote 40 Ampere zekeringen zitten en twee stekkers. Bij beide stekkers zie ik geen tekenen van doorbranden.

Waar vind ik overings de relais? Zijn dat die roze kubussen onder de zekeringskast?

Zit die kabel boom links achter ter hoogte van de aansluiting voor de luidspreker?

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Renault Laguna of stel zelf een nieuwe vraag.