Renault Laguna 2.0 RXE: Drap aan de peilstok.

Bouwjaar: 1994

Ik zag vandaag bij het controleren van de olie peil aan het puntje van de peilstok witte drap.
Echt maar een halve centimeter ofzo, na het schoonvegen van de stok en opnieuw peilen zat het er weer aan.

Wat kan dit betekenen ? De olie is zit er pas 4000 kilometer in.
Kan dit kwaad of wordt mijn Laguna hier oud mee ?

LagunaRXE

Geplaatst door LagunaRXE (0) , lid sinds 20 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Renault Laguna? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

4 Reacties

michel7736 (0) PRO, 19 jaar geleden

dit is niet normaal zit het ook aan je olie vuldop? HET LIJKT EEN LEKKEKOPPAKING WITTE SLUTS KOMT WEL VOOR BIJ VEEL KORTE RITJES MAAR ZIE NIET GAUW AAN JE PIJLSTOK MEER AAN CARTERONTLUCHTINGSLANGEN EN ZO ZOU HET WEL GOED IN DE GATEN HOUDEN!!!!

LagunaRXE (0), 19 jaar geleden

Nee, niet aan de olie vuldop, verders rijd de auto ook gewoon goed. Ik hou het wel in de gaten, zolang het niet meer wordt, zal het wel verdwijnen na de volgende olie ververs beurt.

jvdong (0), 19 jaar geleden

toch denk ik ook aan de koppakking , de auto hoeft niet perse slechter te gaan rijden bij een lekke koppakking , zeker niet als er alleen wat koelvloeistof in de olie lekt, een scheur in de kop zou ook kunnen , ik zou er toch ff serieus naar laten kijken , om grotere kosten te besparen.

verder staan laguna's van de eerst wel een beetje bekend met cilinderkop schade, heb het in mijn directe omgeving al 2 maal eerder gehoor bij auto's van rond 96

Rudo (0), 19 jaar geleden

Is je koelsysteem wel schoon? Dus wellicht witte drap in je expansievat? Ik heb een lekke koppakking gehad bij mijn Renault 5 en daar zat een witte mayonaise-achtige substantie in het expansievaatje van het koelsysteem.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Renault Laguna of stel zelf een nieuwe vraag.