Renault Laguna: afslaan motor na ong. 10 seconden

Bouwjaar: 2003, Brandstof: Diesel, Motorcode: 2.2

wie kan me helpen?
klacht is dat de motor van de een op andere dag niet langer dan 10 seconden wil lopen.
de motor loopt dan stotterent en het lijkt wel alsof deze op 3 cilinders loopt.na het afslaan geeft het display aan dat er een defect is aan het inspuitsysteem.injectors heb ik laten testen en 2 ervan waren niet goed meer.(1 had 50% en de ander 30% lekverlies).ik heb de 2 slechte vervangen en het probleem is nog niet verholpen.
er komt brandstof naar alle cilinders toe en er zit ook geen lucht in het systeem.krukassensor gecontroleerd en deze geeft een waarde aan van 5 ohm.
iemand suggesties????

stefan80

Geplaatst door stefan80 (0) , lid sinds 16 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Renault Laguna? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

6 Reacties

timhoeks2 (0) PRO, 16 jaar geleden

hoe is je brandstofdruk? zou zomaar de pomp zelf kunnen zijn.

stefan80 (0), 16 jaar geleden

druk heb ik nog niet gemeten,ik probeer aan een meter te komen en dan vervolgens meten.
als iemand weet hoeveel die druk moet zijn dan hoor ik dat graag.
egr klep heb ik gedemonteerd en die zat vol met roet en zal zijn werk dan ook niet goed kunnen doen.
ik heb deze schoongemaakt en ben nu bezig met de binnenzijde van de behuizing waar die inzit want die zit ook vol met aanslag.
uitslag volgt

abc (0) PRO, 16 jaar geleden

wat is de foutcode als je hem uitleest

stefan80 (0), 16 jaar geleden

uilezen word een probleem want elke garage in de buurt heeft geen tijd ivm vakantieperiode.slepen kan wel alleen in de buurt omdat het een automaat is

Speerpunt (0), 16 jaar geleden

[quote]egr klep heb ik gedemonteerd en die zat vol met roet en zal zijn werk dan ook niet goed kunnen doen.[/quote]
Moet je toch eens wat vaker gas geven. Een even doorhalen op de snelweg en dat moet met een 2.2 dci toch geen probleem zijn.

Ik heb een paar maanden de mijne eens gedemonteerd en daar zat eigenlijk niets van betekenis op, ja een vettige roetlaagje als je je vinger erover doet, maar zeker geen afzetting.

stefan80 (0), 16 jaar geleden

gas geven is geen probleem maar hij blijft rot lopen.rijden gaat niet niet eens wat het is een automaat en als ik em in zijn drive wil zetten dan slaat hij al af.
druk van de pomp heb ik tot 1000 bar kunnen meten en toen sprong mn meter al dus ik verwacht niet dat de pomp niet goed is.
egr klep werkt trouwens prima.inlaatsysteem heb ik ook helemaal gereinigt en er zou genoeg lucht naar de motor moeten komen.ik zou bijna denken dat er een nieuw programma ingeschoten moet worden.
ik denk dat er niet veel anders opzit om maar te wachten totdat de dealer tijd heeft om em uit te lezen helaas.
wordt vervolgt

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Renault Laguna of stel zelf een nieuwe vraag.