Renault Laguna: afstandsbediening radio/cd-speler

Bouwjaar: 1999

Ik ben in het bezit van een laguna uit 1999. Deze heeft een OEM radio/cd-speler (Renault-Philips) waarbij aan de stuurkolom een afstandbediening zit verwerkt. Graag schakel ik over naar een radio die tevens MP3 en WMA kan afspelen, maar zonder dat ik afstand moet doen van het comfort van de reeds aanwezige afstandsbediening.
Kan iemand mij zeggen of deze afstandsbediening ook gebruikt kan worden bij andere radiotypes? Of moet ik gebruik maken van interfaces...? waar zou ik die kunnen krijgen....?

Hebo

Geplaatst door Hebo (0) , lid sinds 18 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Renault Laguna? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

5 Reacties

ACM92 (0), 18 jaar geleden

Er zijn radio's in de handel waar de afstandsbediening op werkt, maar meestal moet er een adapter gemonteerd worden. Doe eens navraag bij een inbouwcentrum of de dealer.
Gr. ACM

Urfali_63 (0), 18 jaar geleden

ik heb een sony met een speciale renault interface en de afstanbediening doet het gewoon er op. ik had de autoradio/mp3 en de renault interface gekocht bij halffords ( muiden )

erik2855 (0), 18 jaar geleden

VDO heeft bijv. een aantal types radio met mp3 waarop middels een interface kabel de bestaande stuurwielbediening aangesloten kan worden.
Je kunt er ook voor kiezen om een cd-wisselaar erop aan te sluiten die mp3 ondersteunt! Dan kun je héél lang luisteren zonder cd's te wisselen...

Hebo (0), 18 jaar geleden

Bedankt allemaal voor de reakties. Kunnen jullie misschien een paar radio types noemen? en waar ik zo'n renault interface kan krijgen?

Safrane10698 (0), 18 jaar geleden

Kenwood, en Alpine doen hier ook aan, kan je een adapter bij krijgen, met de radio's die Renault zelf leverd moet je oppassen. Ik heb van de dealer ook een keer een radio gekregen die niet op het type paste die ik had. (Renault heeft wel een goede deal met me gemaakt)
Maar ik ben bij de Automat geweest, en die konden me overal mee helpen.

Veel succes

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Renault Laguna of stel zelf een nieuwe vraag.