Renault Scenic: airbag melding

Bouwjaar: 2006, Brandstof: Benzine, Motorcode: 1.6v

ik ben over een betonrand gereden en daarna zijn de gordel spanners geactieveerd, en in het display verscheen " service check airbags ! " en bij het starten gingen ook steeds de alarm lichten branden die moest ik dan handmatig uitzetten wat ik gedaan heb is de gordelspanners losgekoppeld en ook de bestuurders stoelstoel sensor zat het lipje van de schakelaar
los, die heb ik er maar vanaf gehaald (alleen het lipje) dus die reageerd niet meer ? daarna heb ik hem laten uitlezen maar ze konden de melding er niet uithalen de unit is stuk.
nu heb ik er een nieuwe airbagcomputer in gekregen en geeft hij nog steeds aan " service check airbags ! "

kan iemand zeggen wat ik nog kan doen ? zit er ergens onder de auto of aan de voorkant mischien nog een sensor die ik geraakt kan hebben ? of is er iets ander
wat ik nog moet doen ?

Graag hoor ik.......

gery6

Geplaatst door gery6 (0) , lid sinds 13 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Renault Scénic? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

11 Reacties

sgm (0), 13 jaar geleden

Heb je die gordelspanners wel laten vervangen?

gery6 (0), 13 jaar geleden

nee, ik heb de stekkertjes los gehaald.

sgm (0), 13 jaar geleden

Besef je wel dat die gordelspanners een belangrijk onderdeel zijn van het veiligheidspakket? Ze zorgen er o.a. voor dat je niet de airbag voor je kop krijgt bij een aanrijding. Verder neem ik ook aan dat die losse stekkers de reden zijn van de storing die je nu ziet. Dus vervangen die hap en de boel weer in orde maken. Anders heb je geen veilige auto. Dan kun je net zo goed een oud barrel uit de jaren 80 rijden.

gery6 (0), 13 jaar geleden

spanners zijn besteld daarom liggen de stekkers nog los, maar wat raar dat je dan een melding krijgt, er zitten maar twee draadjes aan die zijn toch om
ze te activeren ?

sgm (0), 13 jaar geleden

Ja, maar je kunt door die draadjes ook een signaal sturen om te kijken of de verbinding niet open of kortgesloten is. Anders zou je ongemerkt kunnen rondrijden met een auto waarvan (veiligheids)onderdelen het niet doen. Ik vraag me ook af waarom de garage die airbag unit vervangen heeft in plaats van eerst te wachten totdat de gordelspanners vervangen zijn.

gery6 (0), 13 jaar geleden

is ook raar denk ik, kan ik de draadjes dan door verbinden ? en kijken of het dan wel werkt ?

sgm (0), 13 jaar geleden

Nee, ik zou gewoon wachten op die spanners. Ik heb geen idee wat er aan hoort te hangen. Kan zijn dat er een bepaalde weerstandswaarde wordt verwacht.

gery6 (0), 13 jaar geleden

nog even een vraag wat of welke sensor registreerd de of een klap onder de auto ?

registreerd de airbagunit dat zelf of zit er ergens een opnemer ?

sgm (0), 13 jaar geleden

Ik verwacht dat die sensor in de airbagcomputer zit.

v-sem (0) PRO, 13 jaar geleden

Nooit gaan prutsen met de kabels van de AIRBAG!! Je KAN meer kapot maken dan je lief is.

Het airbag systeem controleert zichzelf door een weerstandsignaal over die 2 kabels te sturen. omdat er geen gebruiker aan de stekkers zit is er geen weerstand om te meten en vandaar de storing.

Als je wat wil meten/loshalen/monteren aan de airbag dan moet je de accupool loshalen om geen storingen of problemen te veroorzaken.

Na het monteren van de gordelspanner zal je de foutcodes moeten laten wissen om het lampje op je dash uit te laten gaan.

gery6 (0), 13 jaar geleden

o.k duidelijk ga ik doen !

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Renault Scénic of stel zelf een nieuwe vraag.