Renault Twingo 2010: airbag module

Bouwjaar: 2010, Brandstof: Benzine, Transmissie: Handgeschakeld, Motorcode: D4F J7, Motorinhoud (cc): 1200, Vermogen (kw): 56

Info gevraagd:Vorig jaar met voorschade gekocht. Benzine twingo CN 1200 motor van 2010. Airbags vervangen maar airbaglampje brandde nog steeds. Kan ik echter gewoon mee rijden.
Nu pas een airbag module gekocht (gebruikt uit een niet schade auto van 2011 met nr 8201 03 03 06)
Bij mij zat orgineel de oude module met BIJNA zelfde nr 8201 03 03 03. Als ik de auto startte gingen meteen de alarmlichten aan die ik gewoon uit kon zetten. Lampje airbag brandde continue.
Met de "nieuwe "module aangesloten, gaat het airbag lampje in aanvang uit met starten en alarmlichten gaan gelukkig ook niet meer aan. Maar na 10 seconden gaat airbag lampje ook met deze module weer aan en hoor ik bij het rechter portier ergens een klik geluid tegelijk als het airbag lampje gaat branden.
Mijn vraag: is dit een verkeerde module (laatste cijfer is anders) en hoe kan ik dit "goedkoop" oplossen. Of waar moet ik het nu in zoeken? grtjes Mathieu

mathieu01

Geplaatst door mathieu01 , lid sinds 5 jaar geleden

2 Reacties

lange-frans, 9 maanden geleden

airbags uitgelezen.... crash sensors nagekeken/vervangen ?? deurkaart eraf op contact zetten en iemand laten luisteren waar het klik geluid vandaan komt er kan een crashsensor in je deur zitten die een melding ......anders vind je het nooit let er wel op dat als je aan de stekkers gaat zitten dat je de accu los maakt.

    Thx voor je reactie/adviezen. Airbags zijn na module vervangen niet uitgelezen. Crash sensor weet ik niet waar deze zit? Moet deze vervangen worden na een schade of is deze standaard te resetten? of moet alles gereset worden na een airbagmodule vervanging ? Dat het type nr hiervan net niet helemaal hetzelfde is , kan dat evt het probleem geven? grtjes Mathieu - mathieu01, 9 maanden geleden

lange-frans, 9 maanden geleden

crash sensors moet je even op google waar die bij jou zitten meestal in de voor deuren L en R dus 2 stuks en mogelijk ook een aan de voorzijde van de auto . airbag module kan je ook laten resetten daar vind je bedrijven van op internet uitlezen is van belang dan weet je nl dat de crash gewist is en de evt storingen van module of sensor gewist /gerepareerd zijn. of dat nr. van de module wat uitmaakt weet ik niet ..... ik vermoed haast van wel dus dat je echt het zelfde nr moet hebben. mischien dat er nog reactie komt van iemand die je dat precies kan vertellen.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Renault Twingo of stel zelf een nieuwe vraag.