Renault Espace: Airbaglampje Espace 2000

Bouwjaar: 2000, Brandstof: Benzine, Motorcode: 2.0 V16

Vorige week Espace gekocht bij nogal dubieuze handelaar. Sinds eerste start melding van airbaglampje en service. Bij Reanault-dealer uit laten lezen die erg snel tot de conclusie kwam dat de rekenenheid moet worden vervangen. Volgens dubieuze handelaar is dit onzin en komt hij dat probleem continu tegen bij Espaces en Meganes. 'Brengt u maar effe langs, dan lossen we dat zo op" aldus zijn mededeling. Wat te doen?

HR

Geplaatst door HR (0) , lid sinds 18 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Renault Espace? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

4 Reacties

ejnn (0), 18 jaar geleden

Als het goed is moet de rekeneenheid voor de airbags vervangen worden. Dit kun je niet zo reseten. Als de airbagcomputer is geblokkeerd moet er ook een airbag of gordelspanner zijn geklapt of mogelijk een los contact van 1 van de airbags/gordelspanners. Kun je opmaken aan de hand van de uitleesgegevens wat er precies aan de hand is. Als de computer is geblokeerd moet je ook kijken of de gordelspanners nog goed zijn. Dit zie je snel over het hoofd.

Ik ben wel bedrijven tegengekomen op internet die claimen dat ze de computer wel kunnen reseten. Hierbij heb ik wel mijn vraagtekens??

abc (0) PRO, 18 jaar geleden

bij de espace 3 is het mogelijk de rekeneenheid te resetten ook na een aan rijding .wel vaak een storing bij deze type's waarbij de rekeneenheid vervangen moet worden.

o.groen (0), 17 jaar geleden

Als het kenteken 46-FN-TG is, dan is het de rechterstoel die een keer verschoven is. Laten resetten via uitleesapparaat en de sotel laten staan, repareren van de stekker kost je minimaal 4 manuur bij Renault. Airbagsysteem en gordelspanners werken geheel naar behoren, het is weer zo'n beroerde Renault stekker verbinding.

PePe (0), 17 jaar geleden

zelfde probleem gehad bij espace 97.
Rekenunit moest ook vervangen worden.
Heb thuis batterij losgekoppelt en na een uurtje de stekkertjes onder de stoel losgemaakt en gereinigd met contactspray.
Nu jaartje later pas terug last,en ga ze een van de dagen solderen.
Zorg wel dat je batterij los is,en de opgeladen spanning van je electronica af is,anders heb je blijkbaar id kans op spontaan openspringen van de airbags.
Dit zou te maken hebben met bepaalde condesators die opgeladen worden in de electronica?????
succes

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Renault Espace of stel zelf een nieuwe vraag.