Renault Scenic: airco, airbag en knipperend klokje...

Bouwjaar: 2004, Brandstof: LPG, Motorcode: 1.6-16V

Hallo Renault Scenic rijders,

Een gek probleem of eigenlijk drie problemen: (Scenic 02-2004, automaat G3)
- airco komt niet in (wel op druk gecontroleerd)
- airbag service lampje brand; uitgelezen en module gewisseld – geen oplossing.
- klokje knippert op 0 en dagteller op 0 (na verwijderen keycard).

Renault specialist heeft geen oplossing en stelt voor de (motormanagement?) software bij Renault dealer opnieuw te laten laden. Ze denken dat de 3 problemen mogelijk verband houden met het niet aangestuurd worden vanwege ‘vergeetachtigheid’ van de configuratie instellingen in de software.

Heeft iemand dit al eens meegemaakt en een oplossing suggestie?

Bedankt vast en groeten!

Wil Heijsen

Wilroy

Geplaatst door Wilroy (0) , lid sinds 18 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Renault Scénic? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

8 Reacties

abc (0) PRO, 15 jaar geleden

-de airco heeft veel last van defecte druksensor is uit te lezen via parameters.
-wat is/was de storingscode van de airbag?
-klok en dagteller zit in het paneel zelf over een tijdje schijt ie er helemaal mee uit ,ff contact opnemen met actronics ie kunnen hem repareren

Wilroy (0), 15 jaar geleden

Hallo ABC,

Dat van de druksensor is iets waar ik meteen wat mee kan! Ga die laten vervangen eerst. Heb op de site van actronics gekeken' inderdaad een idee als Renault een nieuw instrumentenpaneel als oplossing biedt voor 300+ euro. Wat lastig voor mij om die eruit te halen en op te sturen - zit er trouwens geen code in die je moet programmeren net als in aitbagmodules? (www.OnderdelenZoeker.nl bood een instrumentenpaneel aan voor 100 al).
Maar ik ga stuk voor stuk de 3 problemen (hopelijk) betaalbaar proberen op te lossen denk ik in plaats van de software vervanging. Ik kom nog terug op de stappen die ik zet. De foutcode van de airbag zal ik bij de vorige eigenaar trachten te achterhalen.

abc (0) PRO, 15 jaar geleden

sensor kost 80,-ex btw dus laat ie eerst eens controleren want het kan ook iets anders zijn alleen komt ie sensor regelmatig voor of de stekker aansluiting ervan.in het paneel zit geen code en is zo uitgebouwd je zit idd een dag of 3 zonder paneel maar dan hou je wel je eigen paneel met killometerstand.een gebruikte kan ook maar dan moeten de onderdeelnummers hetzelfde zijn en je hebt dan een andere km stand,
voor de foutcode van de airbag kun je het beste uit laten lezen met de clip(renault computer)kun je meteen de sensor van dde airco laten controleren.

Wilroy (0), 15 jaar geleden

Dank je abc,

Ik ga eerst langs de dealer hier in Apeldoorn om te laten uitlezen en kijken wat ze voorstellen per probleem. Ik meld de resultaten dan weer hier, Groet - Wilroy.

Wilroy (0), 15 jaar geleden

Hallo samen,

Even een update op deze melding. Inmiddels bij de Renault dealer in Apeldoorn de airco laten repareren. Was gewoon inderdaad de drukschakelaar (€ 173) en verversen koudemiddel (€ 139). Instrumentenpaneel laten uitbouwen en naar actronics en terug (€ 277). Werkt allemaal weer prima (klokje, dagteller, etc.) mooie heldere cijfers en indicatoren behalve de temperatuur, die is niet betrouwbaar; cijfers wel maar klopt niet met buitentemperatuur.
Weet iemand waar de buitentemperatuursensor zit en of het duur is die te vervangen? Kan het een slecht contact zijn want de temperatuur zwabbert erg?

Het airbagprobleem is niet opgelost - vereist veel speurwerk werd me gezegd en zou geen APK-punt zijn. Laat ik maar even zo.
Is airbag geen APK-punt?
Bedankt weer !

moderator (0) PRO, 15 jaar geleden

[quote=Wilroy]Is airbag geen APK-punt?[/quote]
Nee.

Jaha (0), 15 jaar geleden

Bij mijn wat oudere type scenic,..onder de rechterbuitenspiegel

sjaak r (0) PRO, 15 jaar geleden

[quote=Jaha]Bij mijn wat oudere type scenic,..onder de rechterbuitenspiegel[/quote]
bij nieuwe ook

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Renault Scénic of stel zelf een nieuwe vraag.