Renault Espace: airco defect

Bouwjaar: 2010, Brandstof: Diesel, Motorinhoud (cc): 1999

mijn airco gaat niet meer en blaast warme lucht. ben naar renault garage geweest en ze zeiden dat compressor stuk is . deze zou 730 euro + werkuren kosten. heeft iemand een alternatief hiervoor. alvast bedankt.

vdsronny

Geplaatst door vdsronny (0) , lid sinds 8 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Renault Espace? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

6 Reacties

kaleido 1 (1470) PRO, 8 jaar geleden

Revisie compressor , maar dit blijft een gok , al diverse malen mee gemaakt dat ze niet werkten zoals ze zouden moeten.
Dan blijft er de oorzaak waarom deze compressor defect geraakt is , systeem lek , expansieventiel/orivice defect ?
Is het systeem vervuild geraakt , dan is spoelen onontkoombaar , filter/droger dient zondermeer vervangen te worden , zit deze ingebouwd in de condensor dient ook de condensor vervangen te worden.
Ik neem aan dat ze de juiste diagnose gesteld hebben , hebben ze ook de foutcodes uitgelezen ? er zit een beveiliging in het systeem , als er motortechnisch iets mis gaat , wordt de airco uitgeschakeld en moet deze eerst gereset worden.

ofstone (0), 8 jaar geleden

Kan dat de airco stuk is, maar met buiten temperaturen onder de 4 graden werkt een airco niet meer. De systeem druk is dan te laag.
Als het dan te warm wordt in het interieur, is er eerder iets met de stel motoren van de climate control, of een temperatuur sensor iets mis. Wellicht staat de klep vast zodat enkel binnenlucht aangezogen word ipv buitenlucht.

Met de buiten temperaturen van nu, hoeft de climate normaal gezien enkel te verwarmen.

vdsronny (0), 8 jaar geleden

ze zeiden dat het waarschijnlijk ligt aan de compressor die te weinig olie kreeg. en er was geen melding van storing op boordcomputer. voor de rest was er geen probleem aan de regeling. compressor vervangen en het was opgelost volgens de garage. maar 730 euro + werkuren is nogal wat duur vond ik.

ofstone (0), 8 jaar geleden

De boordcomputer geeft dit soort storingen vaak niet weer,enkel soms als je hem uitleest.

Wat hebben ze gedaan om tot de conclusie te komen dat de compressor stuk is?
Hebben ze wat aangesloten op de auto?
Hebben ze ergens een airco olielekkage geconstateerd, bijvoorbeeld bij de condensor? (zit voor de radiator)
Het oliepijl kun je namelijk niet meten, enkel als je een lek ziet kun je constateren dat er olie weg is.

Voor een originele nieuwe compressor bij de dealer zelf is het een normale prijs.
Als je geen garantie meer hebt, zou ik overwegen naar een airco specialist te gaan. Die hebben meer kennis van zaken, en geen last van dure Renault onderdelen en uurtarief. Maar erg goedkoop zal het niet worden.

kaleido 1 (1470) PRO, 8 jaar geleden

Als ik je verhaal zo lees van 23.19 wordt het tijd om naar een garage te gaan die dit eens juist onderzoekt , vind het een wazig verhaal , wat niet onderbouwd wordt met meetgegevens?
In het storingsgeheugen van de auto zelf , staat ook niets ?
Boordcomputer staat zoiets niet in.

vdsronny (0), 8 jaar geleden

ik bedoelde met boordcomputer de computer die ze aangesloten hadden aan midden console sorry. maar deze gaf niets aan .voor de rest weet ik niet meer , want ik had auto achtergelaten voor groot onderhoud . had gehoord van airco specialist nabij breda ga daar eens informeren
wat ze kunnen doen.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Renault Espace of stel zelf een nieuwe vraag.