Renault Grand Scenic: Airco doet het maar lijkt na enige tijd steeds minder te werken

Bouwjaar: 2006, Brandstof: Benzine, Motorcode: 2.0

Airco condensor laten vervangen plus filter en droger. Systeem is gevuld.

De airco doet het wel, maar alleen in het begin. Na een aantal minuten (5) komt er geen koude lucht meer uit. De auto heeft ECC. Ik heb de standen van de ventilator gecontroleerd (8) maar bij alle standen heb ik wel het gevoel dat de ventilator iets doet.

Is het toch de kachelweerstand? En zo ja, kun je die bij de gewone automaterialen zaak krijgen of moet je die kopen bij de dealer?

Vinnie981

Geplaatst door Vinnie981 (0) , lid sinds 16 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Renault Scénic? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

4 Reacties

Highway (135) PRO, 9 jaar geleden

gaat de kachel blower niet sneller draaien of komt er warme lucht ui de kachelroosters?

Vinnie981 (0), 9 jaar geleden

De blower draait in alle 8 standen gewoon. Er komt echter alleen in het begin koude lucht uit de rootsters. Na enige tijd rijden komt er geen frisse airco lucht meer uit de roosters maar alleen warme omgevingslucht.

kaleido 1 (1630) PRO, 9 jaar geleden

Gebeurd er dan koeltechnisch nog wel wat , drukken meten als hij uitvalt , zou mij niet verbazen dat er te weinig koudemiddel in zit , lek ? ondanks resente reparatie .

Vinnie981 (0), 9 jaar geleden

Mmm, ik krijg toch het gevoel dat ik eens de kabels naar de aircopomp moet gaan controleren. Ik heb ergens gelezen als de beide draden niet paars (maar oranje en zwart) zijn er hoogstwaarschijnlijk een electrisch contact probleem zou kunnen zijn.
Gisteren op weg naar huis heeft hij het over het algemeen gewoon goed gedaan. Alleen in het begin deed hij even niets, na de auto uitgeschakeld te hebben en weer gestart te hebben deed hij het gewoon. Het blijft een beetje een vaag verhaal :(.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Renault Scénic of stel zelf een nieuwe vraag.