Renault Laguna: Airco en stuurbekrachtiging

Bouwjaar: 2007, Brandstof: Benzine, Motorcode: 1.6 16v

Goedendag,

Tijdens het rijden op de snelweg maakt mijn aircopomp soms opeens lawaai, wat doorgaans een halve minuut aanhoudt om dan weer te verdwijnen. Vorig jaar aircobeurt gehad plus orifice(?) vervangen, maar ik vermoed toch een lekkage, waardoor er nu dus weer te weinig koudemiddel in het systeem aanwezig is door een lekkeage of een op z'n laatste benen lopende pomp. Of allebei.
Wat ik echter de afgelopen week tot twee keer toe heb gehad is dat tijdens een rit op de snelweg bij het nemen van de afrit ook mijn stuurbekrachtiging even leek uitgschakeld. De ene keer was dat na enkele seconden verdwenen. De tweede keer duurde dat aanmerkelijk langer.

Wat ik me nu afvraag; zou een en ander met elkaar te maken kunnen hebben (stuurbekrachtigingspomp hapert even omdat aircopomp gek doet) of staan deze zaken echt los van elkaar; en is de kans dus aanwezig dat ik én de aircopomp én de stuurbekrachtigingspomp moet laten vervangen.

Hoor graag jullie gedachten! Dank vast.

mtbroeke

Geplaatst door mtbroeke (0) , lid sinds 10 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Renault Laguna? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

1 Reactie

kaleido 1 (1810) PRO, 10 jaar geleden

Is de stuurbekrachtiging nog met een oliepomp of al electrisch ?
Als deze nog met een oliepomp is , en de aandrijfing via dezelfde snaar loopt , zou het maarzo verband met elkaar kunnen hebben.
Als de airco pomp bv dreigt vast te lopen , de snaar daardoor slipt , en de stuurbekrachtiging daardoor even uitvalt.
Airco zou ik in iedergeval niet meer gebruiken , is het probleem met de stuurbekrachtiging dan weg , heb je je antwoord.
Ook als deze electrisch is , dan werkt de dynamo even niet.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Renault Laguna of stel zelf een nieuwe vraag.