Renault Espace 2001: Airco lek

Bouwjaar: 2001, Brandstof: Benzine, Transmissie: Automaat, Motorinhoud (cc): 3000, Vermogen (kw): 140

Goedendag allen,

Ik heb een Renault Espace V6 24 V uit 2001.. The Race uitvoering. Altijd keurig onderhouden en kosten nog moeite bespaard. Daarom rijdt hij denk ik ook nog.

Ik heb het volgende probleem: de Airco lekt. Weet iemand, of heeft iemand ervaring met deze systemen van deze auto's, waar ze het eerst gaan lekken en wat is het advies?

Ik hoor het graag.

Alvast bedankt.

Mvgr.

Max Wilken
Veenwouden (Frl..)
Tel: 0627181600

The Race

Geplaatst door The Race , lid sinds 10 jaar geleden

5 Reacties

The Race, 1 jaar geleden

ps. Het is overigens maar een heel klein lekje.. Helaas helpt een toevoeging, wat het lek kan dichten, niet meer..

kaleido 1 PRO, 1 jaar geleden

Toevoeging is zo wie zo geen oplossing , helaas dat het er in zit , zal in de toekomst alleen maar problemen gaan geven .
Systeem afpersen op 10 bar stikstofdruk , de condensor inspuiten met flink wat zeepsop , treft werkt het beste , na 10-15 minuten kijken of er schuimkopjes ontstaan, nogmaals inspuiten, condensor niet op laten drogen , leidingwerk enz ook inspuiten , lek is gegarandeerd zo te vinden.

    Kaleido, Waar baseer je dat op, dat het in de toekomst alleen maar problemen kan geven? Deze flesjes kosten 75 euro per stuk, en worden zelfs door de dealer voorgeschreven, als tijdelijke mogelijke oplossing (om te proberen). Het is al een keer eerder ingespoten, en toen heeft het systeem het toch een jaar vol gehouden.. Maar nu moet er echt even wat gebeuren. Maar of deze auto nog een lange toekomst heeft? Om die problemen dan nog mee te maken? Tja? Ik weet het niet.. - The Race, 1 jaar geleden

bert klein PRO, 1 jaar geleden

Condensor meestal lekkage ,sijsteem op druk zetten en inspuiten met zeepsop alle aansluitingen aircopomp verbindingen controleren.
Als bij een airco service lekindicatievloeistof wordt toegevoegd wordt het lekkage na een paar dagen. zichtbaar.

    Hallo Bert, Deze oplossing ga ik proberen. Bedankt. Ik laat jullie uiteraard weten, wat de uitkomst was. - The Race, 1 jaar geleden

kaleido 1 PRO, 1 jaar geleden

Omdat ik voor mijn werk ook veel met koel techniek te maken heb en dit op den duur het zelfde effect heeft als een pil in het koelsysteem, het zijn noodoplossingen en een prijs zegt niets over de werking of gevolgen .

    Ok, jammer dat de Dealer (Renault) mij dan verkeerd heeft voorgelicht destijds, Vermoedelijk zullen diverse onderdelen toch vernieuwd moeten worden, gezien de leeftijd van de auto. Dan kan de meeste troep vervangen worden.. Slangen end. en weet ik wat meer.. Vaak komt er van alles bij. Is ook niet erg.. het moet goed. - The Race, 1 jaar geleden

Heino4267, 1 jaar geleden

Ik zou er niet mee naar de dealer gaan voor dit probleem, ik denk dat een goede aircospecialist je beter en sneller helpt voordat je aircopomp kapot loopt.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Renault Espace of stel zelf een nieuwe vraag.


Gesponsord

Met een groots assortiment in de beste auto-onderdelen, aanbiedingen en merken vind je altijd een optimale mix tussen A-merken en aanbiedingen. Voor iedere automobilist weet Carpardoo de juiste auto onderdelen of auto-accessoires te vinden.