Renault Megane: airco lekkage terwijl afvoerslang is doorgeblazen

Bouwjaar: 2003, Brandstof: Diesel, Motorcode: 1.9dci

Hoewel de afvoerslang is doorgeblazen, blijft de voetenruimte aan bijrijderskant vollopen met water. Het water lijkt vanachter de middenconsole te komen. Wat kan dit zijn?

Megane2

Geplaatst door Megane2 , lid sinds 12 jaar geleden

6 Reacties

abc PRO, 12 jaar geleden

de afwatering onder de paravan ff controleren

Megane2, 12 jaar geleden

Waar zit de paravan precies?

Heino4267, 12 jaar geleden

Dit is de plaat buiten, voor je voorruit, onder je ruitenwissers.

Megane2, 12 jaar geleden

Ah. OK. Ook deze afvoer is getest door water hierin te gieten (plastic plaat of paravan was verwijderd). Dit water liep direct op straat, dus lijkt niet verstopt.
Overigens, na het droge weer van afgelopen week zou het ook geen regenwater kunnen zijn lijkt me. Dus de airco blijft verdacht. Het water komt achter de middenconsole vandaan. Overigens zit hier een heel heet aluminiumkleurig onderdeel. Zou het hiermee te maken kunnen hebben (condensatie?) of is er iets lek?
Ik blijf me ook afvragen hoe goed je het afwaterslangetje uberhaupt door kunt blazen. Blaas je dan geen vuil naar binnen?

abc PRO, 12 jaar geleden

aan de onder zijde van de auto ff de rubber flap die aan het eind van het afwaterings rubber zit verwijderen ,het beste is om van binnen naar buiten te blazen

Sambora, 12 jaar geleden

Hallo,

Heb dit probleem ook maar hoe en waar moet ik blazen van binnen naar buiten.
Waar zit die rubber flab en de afwatering en zit er ergens een slangetje of nippel, hoor graag waar ik het kan vinden.

Bvd
Mike

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Renault Mégane of stel zelf een nieuwe vraag.


Gesponsord

Met een groots assortiment in de beste auto-onderdelen, aanbiedingen en merken vind je altijd een optimale mix tussen A-merken en aanbiedingen. Voor iedere automobilist weet Carpardoo de juiste auto onderdelen of auto-accessoires te vinden.