Renault Megane: Storing cabriodak

Bouwjaar: 2002, Brandstof: Benzine

we hebben hier een Megane cabrio bj '02 waarvan het dak niet open wil (helemaal niks bij bedienen knop) en als je de auto op contact zet begint hij te piepen als waarschuwing.
Nu is onze garage al bij Renault in Heerenveen geweest en die kunnen hem niet uitlezen! En die zeggen dat de raampjes achter eerst naar beneden moeten voordat hij pas open gaat (maar 1-tje is stuk en al die tijd werkt het dak gewoon zonder dat raampjes naar beneden gaan) en raampjes vallen ook buiten het elektrische schema van het dak!

Oke nu las ik op het forum dat er een 'K-lijntje moet worden getrokken en ze hebben het over SM3595 en 2743' ????

M.Reinders

Geplaatst door M.Reinders , lid sinds 14 jaar geleden

6 Reacties

Highway PRO, 12 jaar geleden

De dealer kan het niet uitlezen? Bel een andere dealer eens.

Renécabrio, 12 jaar geleden

Ik heb zelf hetzelfde probleem gehad. Uiteindelijk bleek het de schakelaar te zijn die op de achterste boog van de kap zit aan de linkerkant. Deze was door het touwtje van de binnenkap uit elkaar getrokken. Schakelaar weer vastgezet met een ty-rap en alles deed het weer. Het verhaal dat de achterruitjes naar beneden moeten is onzin.

M.Reinders, 12 jaar geleden

Oke de schakelaar is goed en als je erop druk begint de computer te piepen dus hij werkt goed!

Ik heb gelezen dat de computer van het dak niet aan de diagnose stekker zit en dat je met een draadje hem wel kunt aansluiten??

M.Reinders, 12 jaar geleden

Ik heb net de schakelaars van de vergrendeling (opberg-kap) gemeten en die waren goed.

abc PRO, 12 jaar geleden

probeer eens een andere dealer of geef ze de service mededeling nrs die je noemt in de eerste post moet gewoon uit te lezen zijn

Heino4267, 12 jaar geleden

Zo'n dak heeft toch in de bagageruime een slinger of zo waardoor je het dak handmatig kunt openen/sluiten. Als het mijn dakje was slingerde ik het eenmaal open (dan schakelaar uitproberen...) en weer helemaal dicht (idem). Wellicht zit je nu in een niet herkende stand (schakelaars en zo) en kom je terug in een stand waar wel iets mee te doen is? Tis maar een idee.....

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Renault Mégane of stel zelf een nieuwe vraag.


Gesponsord

Met een groots assortiment in de beste auto-onderdelen, aanbiedingen en merken vind je altijd een optimale mix tussen A-merken en aanbiedingen. Voor iedere automobilist weet Carpardoo de juiste auto onderdelen of auto-accessoires te vinden.