Renault Megane: CPV Megane Coupe werkt niet.

Bouwjaar: 1996, Brandstof: Benzine, Motorcode: 1.6e

Zoonlief koopt getunede Coupe. Deursloten weggewerkt en na spuitwerk niet meer aanwezig. Na 4 dagen doet bij sleutel één de afstandbediening van de sleutel het niet meer. Nieuwe batterijen gekocht, vervangen maar helaas blijft het niet doen. Toevallig staat de auto niet op slot, dus noodcode opgevraagd en auto wil vervolgens met noodcode gelukkig wel starten en rijden. Alle tips en trucs van de site over het weer werkend krijgen van de sleutel geprobeerd, maar helaas. Lukt niet. Zoon komt bij pa, die heeft reservesleutel. Pa kijkt met camera of infrarood werkt op zijn sleutel en ja hoor die doet het gelukkig nog. Naar de auto en pfff gelukkig, met sleutel twee werkt ook de afstandbediening van de auto nog. Pa zegt, jongen weet je zeker dat je de batterijen op de juiste manier in sleutel één gedaan hebt. Volgens mij wel zegt zoonlief. Nou weet je, we schroeven sleutel twee, die het dus gewoon deed, even los en kijken gewoon. Ja hoor, batterijen waren op de juiste manier in de sleutel aangebracht. Maaaaaaaaaar, alleen het loshalen van het schroefje en kennelijk de verbinding in de sleutel even losmaken, maakt dat ook sleutel twee de geest heeft gegeven en geen infraroodsignaal meer afgeeft. Ook met die sleutel de trucs van de site geprobeerd. Maar helaas, geen resultaat.
Wie weet nu een oplossing ? Zekeringen zijn allemaal heel.

Jaha

Geplaatst door Jaha , lid sinds 15 jaar geleden

16 Reacties

Renécabrio, 12 jaar geleden

Naar een renaultdealer en sleutels opnieuw laten inlezen.

Jaha, 12 jaar geleden

Bij Renault dealer geweest, opnieuw laten inlezen schijnt niet mogelijk te zijn. Wel nieuwe sleutel kopen a 150 euro. Nog alternatieven ?

abc PRO, 12 jaar geleden

Storing: sleutel reageert niet op de start-onderbreking en deur-vergrendeling.

Rede: de sleutel-codering is van de sleutel af.

Hoe te verhelpen:
raadpleeg de dealer voor de 4 cijferig nood-code. Kenteken is voldoende voor de dealer.
Binnen 1 uur hebben zij de nood-code.

Handeling:

1. Open met de goed sleutel de deur.

2. Ga in de auto zitten en sluit de deuren met de goede sleutel.

3. Zet de auto op contact. (led lampje op dashboard knipper snel)
Druk de knop op het dashboard in waarmee je de deuren mee kunt openen en sluiten. LET OP!
Op dat moment gaat het led lampje langzamer knipperen.
Tel de NOOD-CODE bv. 9951 (unieke code van onze auto).
Dus: tel het geknipper van het lampje.

4. Druk de knop in en tel tot 9 en laat de knop los.
Druk de knop in en tel tot 9 en laat de knop los.
Druk de knop in en tel tot 5 en laat de knop los.
Druk de knop in en tel tot 1 en laat de knop los.

5.Haal de sleutel uit het contact.
6.Druk de knop op het dashboard +/-10seconden in.
7.Zodra de deuren snel achter elkaar open en dicht gaan laat je de knop los.
8.Richt nu met de defect sleutel en de goede op de binnen sensor en druk enkele keren op de sleutel.

suc6

Jaha, 12 jaar geleden

Probleem is thans echter dat er geen goede sleutel meer is. Beide sleutels zenden op dit moment geen infraroodsignaal uit. Gecontroleerd met camera. Noodcode is aanwezig en auto kan dus gewoon gestart worden. Blijft echter omdat in de portieren de sloten niet meer aanwezig zijn dat de CPV moet werken. En als de sleutels geen signaal uitzenden tja wat dan. Soldeerpuntjes goed nagekeken en voorzover noodzakelijk met soldeerbout even aangetipt. Blijft echter nog steeds geen infraroodsignaal uit de sluetels komen. ABC in ieder geval bedankt voor je uitvoerige uitleg.

abc PRO, 12 jaar geleden

heb je de printplaat uit de sleutel gehaald en de pootjes van het infrarood oog goed gecontroleerd?anders zal het een nieuwe sleutel worden

Jaha, 12 jaar geleden

Ja, de pootjes zitten goed vast. Vandaag maar even door de Renault weeer nieuwe batterijtjes in laten zetten. Met camera zie je een infrarood lichtje branden. Uw methode wederom uitgevoerd, maar helaas. Moregn maar eens kijken of ik op de sloop een ander ontvanger kan vinden en die even vervangen. Alle zekeringen kijken heel te zijn. Kan het zijn dat er toch één gesneuveld is ?

abc PRO, 12 jaar geleden

is er toevallig een radio ingebouwd en dat ze sindsdien niet meer werken??

Jaha, 12 jaar geleden

Ik geloof inderdaad dat zoonlief een andere radio ingebouwd heeft en dat daarna de problemen zijn ontstaan. 't zal toch niet ?

Renaultmonteurtje PRO, 12 jaar geleden

Ja, zal wel. Radio er uit. Dan weer proberen...

abc PRO, 12 jaar geleden

heeft ie waarschijnlijk de contstante + en geschakelde + aan elkaar gekoppeld .dus ff loshalen en proberen

coupetje21 PRO, 12 jaar geleden

heb zelf ook een megane coupé ook leuk aan besig geweest maar ik had dus ook problemen met die radio heb bij mij de constante stroom gesplitst naar twee draden die op contact en contineu weg gezet zodat de radio het tenalletijden doet moet je hem alleen niet vergeten uit te zetten.

mvg corné

Jaha, 12 jaar geleden

Mannen alles er even uitgesloopt, draden die zoonlief inderdaad crea had aangesloten weer orgineel gemaakt, maar helaas. Sleutel gaf zaterdag een heeeeeeel klein signaaltje infrarood af (gecontroleerd met de camera truc), maar nog steeds helaas. Op de sloop nog even een ander ontvanger gehaald, maar nope. Zal dus toch een nieuwe sleutel worden. Zodra die aangeschaft is laat ik het nog wel even weten. Zoonlief nu poen opmaken in Playa de Ingles en pa gaat geen 150 euri voorschieten.

abc PRO, 12 jaar geleden

sleutel moet een goede infrarood flits geven.heb je ook nog geprobeert de sleutel in te leren via bovenstaande procedure.nieuwe sleutel kop kost 100 ex btw

Jaha, 12 jaar geleden

Tja dat van die prijs weet ik. Maar ja, je procedure zoals eerder beschreven werkt helemaal, totdat het aankomt op contact zoeken tussen sleutel en en ontvanger, die dan kennelijk als zender werkt. (knopje wel 30 of 40 keer ingedrukt.) Ik denk een te zwak signaal. En de andere sleutel ???? Die heeft zoonlief even snel in een zwemshort een wasbeurt gegeven van 40 graden, want tja die short moet natuurlijk mee naar Spanje. Moeders kijkt altijd even de zakken na, maar meneer niet. Sleutel rook wel lekker, maar infrarood was er niet meer bij. Wel overigens het rode lampje op de sleutel. De andere nog niet gewassen sleutel, even met een föhn van moeders lekker warm geblazen, en dan deed het infra rode lampje het wel een stuk beter, maar geen krachtig signaal genoeg om daarna te gaan functioneren. Helaas, pindakaas. Ondanks maar weer een paar nieuwe batterijen.
Nu kan ik natuurlijk op marktplaats gaan zoeken naar een andere slotenset. Die worden overigens wel aangeboden, maar moet dan ook de computer vervangen worden ? Of is een ander contactslot en andere sleutels en en sloten voldoende ? Waarbij ik overigens niet weet wat goedkoper zal zijn. Een nieuwe sleutel bij de dealer of ingaan op zo'n marktplaats advertentie.

abc PRO, 12 jaar geleden

gaan voor een nieuwe sleutel is de beste optie

Jaha, 12 jaar geleden

Duurde even, maar zoon terug uit Spanje, nieuwe sleutel besteld á 98 euro, even naar Mol in Zaandam en alles werkt weer zoals het moet.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Renault Mégane of stel zelf een nieuwe vraag.


Gesponsord

Met een groots assortiment in de beste auto-onderdelen, aanbiedingen en merken vind je altijd een optimale mix tussen A-merken en aanbiedingen. Voor iedere automobilist weet Carpardoo de juiste auto onderdelen of auto-accessoires te vinden.