Renault Laguna: Airco pomp/compressor lekt bij stekker aansluiting

Bouwjaar: 2001, Brandstof: Diesel, Motorcode: 1.9dci 120pk

Heb ik net 2 weken geleden de boel gerepareerd en gevuld is nu de pomp bij stekkeraansluiting lek.
De slang van de pomp naar de condensor was lek en deze heb ik daarom vervangen, door het lek was het systeem toch al leeg.
Deze is toen gevacummeerd en gevuld maar nu blijkt de pomp te lekken. Ik heb gezien dat er een borgring zit om e.e.a. dicht te klemmen maar vraag me af of daaronder dan een rubberring of wat dan ook zit die ik kan vervangen. Of is het exit aircopomp?
Ik zit nog enkele dagen voor de vakantie en nog meer kosten aan die wagen is op dit moment erg vervelend.

Niet helemaal duidelijk wat ik bedoel!

Onder de pomp zit een stekker aansluiting en daarlangs lekt de airco. Na wat zoekwerk op het net ben ik erachter dat dit waarschijnlijk het regelventiel . control valve is. Een soort pen met vier rubber ringen. Ik denk dat deze rubbers kapot zijn gegaan omdat de airco bijna een jaar buiten bedrijf is geweest i.v.m de lekkage. Morgen haal ik deze er eens uit en maandag kan ik bij de garage die de airco heeft gevuld rubbers halen en dan de boel weer in elkaar zetten.
Advies is natuurlijk altijd nog welkom.

Rednose5

Geplaatst door Rednose5 (0) , lid sinds 17 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Renault Laguna? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

2 Reacties

Rednose5 (0), 14 jaar geleden

Iemand nog een idee?

moderator (0) PRO, 14 jaar geleden

Revisiepomp (laten) monteren. Weet je zeker dat het dicht is en de pomp goed werkt.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Renault Laguna of stel zelf een nieuwe vraag.