Renault Laguna: tak tok / bijgeluid bij wegrijden

Bouwjaar: 2003, Brandstof: Diesel, Motorcode: 1.9 DCI

Beste techneuten ik heb hier een Laguna II 1.9DCI bj. 2003 chassnr.VF1KG0E0528732960 het probleem is tijdens het inschakelen en daarna de kopling laten opkomen hoor ik een tak/tok bijgeluid als de aandrijving wordt belast dit is extra hoorbaar als de auto van stilstand naar achterruit wordt belast..ook goed hoorbaar als je tijdens het rijden van je gas af gaat ( dus even onbelast ) mijn vermoede als in dit type auto met dit chassnr. een massa vliegwiel is gemonteerd kan dat het probleem zijn ???? ik hoor het wel van jullie...al vast bedankt voor het meedenken

finster

Geplaatst door finster (0) PRO , lid sinds 17 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Renault Laguna? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

9 Reacties

timhoeks (0) PRO, 14 jaar geleden

kan. maar kan ook goed een van de motorsteunen zijn.

finster (0) PRO, 14 jaar geleden

Beste Tim, de motor/baksteun links boven en de stabilisater steun midden onder de bak zijn vernieuwd ( zonder resultaat was eigelijk niet nodig geweest ) ook de linker aandrijfas uitgebouwd maar was in orde !!!

finster (0) PRO, 14 jaar geleden

Heb kontact gehad met Renault dealer Arend dit model met chassnr. KG0E heeft een normaal vliegwiel dus de suggestie van vliegwiel/koppeling probleem kunnen we vergeten !! wat blijft er over ??

Henk Nobach (0) PRO, 14 jaar geleden

Trek de bouten van het subframe en draagarmen eens na.

kahler (0), 14 jaar geleden

Als ik jou verhaal zo snel lees lijkt het mij dat jou probleem in de rechter aandrijfas zit. Je zou deze los moeten maken en dan goed kijken naar de spiebanen van de aandrijfas waarmee hij de overbrenging maakt naar het asje wat uit je diferentieel komt het gaat hierbij om de bus die op je aandrijfas zit.
Als je ziet dat de spiebanen van die bus zijn weggevaagd hoor je dat iedere keer tak tokken vooral dan idd bij optrekken en gasloslaten en vervolgens weer gas geven.

M.Frackers (0), 14 jaar geleden

Hallo,

een soort gelijk geluid heb ik ook gehad. Ik heb mijn versnellingsbak laten laten reviseren omdat er niet meer geschakelt kon worden. Er was een tand van de pignon as afgebroken. Volgens het bedrijf dat mijn bak gereviseerd had verklaarde dat ook het geluid. Volgens zeggen is het een laguna euvel. Mijn bak had 165.000 km op de teller. Het betreft een 1.8 16v.

yusuf1983 (0), 14 jaar geleden

is het al opgelost aangezien ik ook een soort gelijke probleem heb.

edwin-harlingen (0), 13 jaar geleden

een kenis heeft dezelfde auto en het zelfde probleem .dat is opgelost door dat de rechter schokbreker aan de boven kant de moer een paar slagen moets worden aangedraait

fetz (0), 13 jaar geleden

hep het zelfde probleem maar gevonden de lager van de versnelingsbak zijn versleten dus laten revieseren

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Renault Laguna of stel zelf een nieuwe vraag.