Renault Laguna: alarm lampje bandenspanning

Bouwjaar: 2001

hallo,

Ik heb een laguna grand tour bj. 2001 en nu blijft sinds een paar dagen het lampje van mij banden spanning branden terwijl de banden spanning gewoon goed is, sinds vanmoregen geeft hij trouwens sein aan lekke band. Ik heb dit laten controleren en er is niks aan de hand.
nu zeggen ze daar dat het aan de sensor ligt die aan je velg
zit.
weet iemand hoe je zit kan verhelpen???

Geplaatst door

ron10314 (0)

al 20 jaar lid

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor jouw auto? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen via onderstaand kentekenveld.

Reacties

uit laten lezen bj de dealer

ksie 0
badge

19 jaar

"Ontvanger" van de "Zenders" in je velgen hangt in het midden onder aan je auto. Bekend probleem dat laguna's van jouw bouwjaar last hebben van bedrading die is doorgeroest bij deze ontvanger. Uitlezen bij Renault dealer is eerste stap. Daarna dus de ontvanger laten controleren.

comello 0

19 jaar

Ron, ik heb hetzelfde probleem. Links voor was de sensor stuk gegaan door het monteren van nieuwe banden. Nu zit er een nieuwe sensor op. De auto is uitgelezen en de instelling van de minimum en maximum druk staan goed ingesteld. Bij mij gebeurd het volgende. Ik zet alle banden op de juiste spanning. Dan gaat het gele lampje in het dashboard na ongeveer 100 meter te hebben gereden uit. Als ik de auto uitgezet heb en ik ga vrij snel daarna weer rijden (na een half uur) dan begint het lampje toch weer te branden. Zou dan de nieuwe sensor stuk zijn of zou er een hapering in de ontvanger kunnen zitten zoals Albert Jan schrijft. Maar dan is het rare dat de ander sensoren geen storing geven?

BACCARA 0

19 jaar

Ik ben er uit wat de oorzaak was! Mijn rechtersensor blijkt ook al eens te zijn vervangen! Maar toen is er verzuimd om de nieuwe code in de clip in te voeren. Dus de computer kent die sensor niet. Met het inlezen zoals ksie en Albert Jan schrijven, kun je de computer laten zoeken naar het nummer. Na het juiste nummer te hebben ingegeven is het probleem opgelost. Dus mensen. NIET direct de sensoren vervangen maar eerst goed uitlezen en kijken of de nummers overeenkomen en of dat de minimum en maximum waarden een beetje ruim ingevoerd zijn. Wanneer dit te krap afgesteld staat krijg je namelijk constant storingsmeldingen.

BACCARA 0

19 jaar

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Renault Laguna of stel zelf een nieuwe vraag.