Renault Laguna: LPG G3.. Hoe werkt het?

Bouwjaar: 2001

Hai!

Om het overzichtelijk te maken een nieuw topic over de werking van de LPG installatie waar ik een aantal vragen over heb. Dit lijkt mij nl. ook handig voor anderen om te weten.

Wat ik gezien heb wordt de verdamper direct aangestuurd vanuit de gastank. Vanaf de verdamper wordt het gas via een slang naar het luchtfilterhuis gevoerd. Net voor het luchtfilterhuis zit nog een afsluiter (welke met 2 draden aangestuurd wordt).

Is het zo dat als je op LPG rijdt, de benzine toevoer afgesloten wordt en het gas rechtstreeks in het luchtfilterhuis gespoten? Hij zuigt dus het gas samen met zuurstof de cylinder in?

Met andere woorden het gas loopt dus niet via de injectoren?

Deze afsluiter net voor het luchtfilterhuis.. sluit deze de gastoevoer af als je niet op LPG rijdt?

Gr,

BaZ

buzzztah

Geplaatst door buzzztah (0) , lid sinds 19 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Renault Laguna? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

4 Reacties

busje (0), 19 jaar geleden

Er zit bij deze vorm van LPG een kastje tussen de injektoren, de injektiesimulator, deze geeft op gas een signaal af waardoor de injektoren de benzinetoevoer afsluiten.Gas wordt meestal net na het filterhuis in de inlaat gezogen. Er is ook een vorm van LPG die het gas via extra (later ingebouwde) gasinspuiters wel in vloeistofvorm (net als benzine)inspuit.Die afsluiter zit bij mij op de verdamper en sluit volgens mij inderdaad het gas af.

gazzy (0) PRO, 19 jaar geleden

Hai Bas,
Je weet. Vage vraag, vaag antwoord.
Probeer als je een vraag stelt, eerst de juiste details te vermelden. Anders zullen velen zich niet aangesproken voelen te reageren. Dus Voertuig, Merk,Type, Bouwjaar, Motorcode/kW. en bij vraag over componenten b.v. gasinstallatie, Merk/type benoemen.

buzzztah (0), 19 jaar geleden

Hoi Gazzy!

Daar heb je gelijk in, maar mijn doel was ook juist om de werking van LPG G3 in zijn algemeenheid te bespreken.

Deze informatie kan ik op internet nl. niet echt vinden.

Om het dan toch iets specifieker te maken:
Renault laguna II 2001 1.6 16V
Eurogas LPG G3 installatie.

Groet,

Baz

remy9465 (0), 19 jaar geleden

met inspuiting is het LPi, voordeel is dat je net zoveel belasting betaald al met benzine maar de brandstof toch veel goedkoper is (met g3 lpg/lpi, 'normale' gas niet)

ik zal ook ff naar een site zoeken, ik had laatst een mooie gevonden over de werking en inbouw van LPi, we hebben namenlijk nu LPi ingebouwd in een landcruiser, rijdt super

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Renault Laguna of stel zelf een nieuwe vraag.