Renault Laguna: auto loopt op LPG, computer denkt op benzine

Bouwjaar: 2001, Brandstof: Benzine, Motorcode: 1.8

Onlangs een Vialle LPI installatie in laten bouwen. Loopt werkelijk perfekt, zonder vermogenverlies.
Wel een brandstofmeterprobleem.
De wijzer van de benzinemeter blijft goed funktioneren en blijft gewoon de stand van het benzine niveau vasthouden (na iedere keer op contact gaat hij weer naar het goede niveau, heb ik mij laten vertellen door de gas inbouwer.
Wel laat computer de actieradius (hoeveel km. nog te rijden met aanwezige brandstof) aflopen, waardoor het benzinelampje gaat branden op het dashbord omdat deze denkt dat de auto op benzine loopt. Ik vind dit nogal storend
Is hier wat aan te doen. Zelf denk ik eraan om het lampje te verwijderen omdat deze toch geen functie meer heeft op lpg.
Kan ik deze simpel aan de achterzijde verwijderen?
BIJ VOORBAAT DANK

EDO2549

Geplaatst door EDO2549 (0) , lid sinds 18 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Renault Laguna? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

1 Reactie

sgm (0), 16 jaar geleden

Kunt beter wat meer benzine in de tank doen. Dat voorkomt schade aan de benzinepomp. Want die blijft gewoon lopen. Als je dan ruim meer bezine aan boord hebt dan voor de rit nodig is, gaat je reserve lamp niet meer aan.
Het lampje uitschakelen zou ik zeker niet doen. Want je benzinetank raakt langzaam leeg omdat er bij de start wat benzine wordt verbruikt. Zonder reservelampje zou je met een lege tank en mogelijk een kapotte pomp komen te staan.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Renault Laguna of stel zelf een nieuwe vraag.