Renault 21 GTS: Auto rijdt 1 op 8!!!

Beste Monteurs,

Heb een oude type renault 21 GTS met een 1.7 benzinemotor en dat ding rijdt 1 op 8, nu heb ik de oliedop eraf gehaald met draaiende motor en het borrelt dan flink!!! Aan de koppaking zal het niet liggen, want het koelvloeistofniveau blijft gelijk. Ik hoor als ik gas geef een soort knal in de uitlaat beneden de bestuurderstoel, denk zelf aan een lek bij het inlaatspruitstuk, maar weet niet of het slokken van benzine hier ook aan kan liggen? De kat is overigens ook goed, alleen is de lambda doorgeknipt, zou dit te maken kunnen hebben met het vreten van benzine? Ik dacht zelf van niet, omdat deze auto een ongeregelde kat heeft!!Graag jullie hulp!!!!

Alvast Bedankt!!!

Shadowsman5

Geplaatst door Shadowsman5 (0) , lid sinds 19 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Renault 21? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

7 Reacties

astra rijder (0), 19 jaar geleden

ik zou het draadje van de lambda weer aan elkaar maken.
Want de computer haalt zijn gegevens ook door middel van de lamda gegevens uit hoeveel benzine hij moet mengen met lucht en op welk tijdstip de onsteking moet vonken.
Dus dat kan het best zijn omdat nu de inspuitcomputer als het goed is met een vervangend lamda waarde werkt.

Groetjes
Astra Rijder

Shadowsman5 (0), 19 jaar geleden

bedankt voor je reactie, zal het aan elkaar vastmaken. Maar is er geen verschil tussen een ongeregelde en geregelde kat? Kan het kwaad als er bij een ongeregelde kat de lambda niet meer werkt of in dit geval is doorgeknipt?

Paulus8636 (0) PRO, 19 jaar geleden

Bij een ongeregelde kat wordt de lambdasonde nog steeds gebruikt door het motormanagement om de motor netjes (en zuinig) te laten lopen!
Paul

Shadowsman5 (0), 19 jaar geleden

Bedankt voor de reacties, zal de lambdasonder weer proberen te maken. Zit nog met een vraagstuk,heb namelijk vernomen van iemand dat een ongeregelde kat geen lambdasonde heeft? Hoe kan het dan zijn dat de benzinetoevoer wel wordt geregeld bij een ongeregelde kat? Graag een reactie.

Rianne Nijs (0), 19 jaar geleden

Hoi Ruud. Ik zal je gelijk uit de droom helpen, je hebt wel degelijk een geregelde kat. Een ongeregelde heeft geen lamda sonde. Je hebt deze dus keihard nodig. Ik zou adviseren vervang de lambdasonde door een nieuwe, want die zal wel stuk zijn. (waarom is anders de draad doorgeknipt). Als je hier niet snel iets aan doet gaat de kat stuk en ben je nog verder van huis. Het verschil tussen een geregelde en ongeregelde katalysator is dat de lamdasonde bij een geregelde kat het zuurstofgehalte in de uitlaatgassen meet en daar de hoeveelheid brandstof (dit kan tegenwoordig ook diesel zijn) op afstemd. Een ongeregelde kat is van fabriekswege zo gunstig mogelijk afgesteld. Deze auto's zijn meestal herkenbaar door een wat nukkig rijgedrag en in sommige gevallen de typische ''rotte eieren lucht''. Auto's met ongeregelde kats mogen volgens mij al een jaar of 15 niet meer verkocht worden, dus de kans dat jou auto er een heeft is dan ook nihil te noemen. Ik hoop dat het je nu duidelijk is en gouw die sonde vervangen hoor. Dat scheelt echt een hoop geld. m.v.g. Rianne.

Shadowsman5 (0), 19 jaar geleden

Weet er iemand waar je een lamda sonde kunt kopen en hoeveel het ongeveer kost voor deze renault 21? Graag een reactie.

astra rijder (0), 19 jaar geleden

Je kunt de lambda sonde kopen bij de dealer of betere automaterialen zaken.
Hoeveel ze kosten dat weet ik niet.

Groetjes
Astra Rijder

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Renault 21 of stel zelf een nieuwe vraag.