Renault Scenic: Auto schakelt spontaan om van LPG naar benzine en andersom

Bouwjaar: 1998, Brandstof: LPG, Motorcode: 2.0

Van de week deed de schakelaar van de LPG-installatie het ineens niet meer. Ik kon dus niet meer zien of ik op benzine of LPG reed. LPG maar even volgetankt, zodat ik het in ieder geval dan aan de meter kon zien. Het vreemde is dat de auto na starten even op LPG rijdt, maar tijdens het rijden zonder dat de schakelaar gebruikt wordt omschakelt naar benzine. Andersom gebeurt ook. Auto rijdt op benzine, maar plotseling loopt de benzinemeter weer op en lijkt hij weer op LPG te rijden. Kan dit aan de defecte schakelaar liggen of is hier wat anders aan de hand?

Loning

Geplaatst door Loning (0) , lid sinds 14 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Renault Scénic? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

6 Reacties

willyvan (5) PRO, 12 jaar geleden

schakelaar denk ik niet,maar weet bijna zeker dat het de gascomputer is mits er eurogas inzit

Loning (0), 12 jaar geleden

Dank voor de reactie. Er zit een Vialle gasinstallatie in, geen Eurogas. Schakelaar reageert niet, normaal merk je dat er omgeschakeld wordt, nu niet.

willyvan (5) PRO, 12 jaar geleden

Zekkerringen Controleren

Loning (0), 12 jaar geleden

Welke zekeringen zijn dat? In de auto of heeft een LPG tank zekeringen?

willyvan (5) PRO, 12 jaar geleden

van de gasinstallatie

Loning (0), 12 jaar geleden

Dank! Het bleek toch om een defecte zekering te gaan. De garage had dit niet geconstateerd, maar mijn partner heeft n.a.v. dit topic de zekeringen doorgemeten en er bleek er toch eentje stuk te zijn. Auto loopt nu weer op LPG, alleen het stationair toerental is nog wat te hoog bij een warme motor, maar dat is misschien nog wel wat af te stellen.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Renault Scénic of stel zelf een nieuwe vraag.