Renault Renault Laguna 2.0 RT: Auto slaat af tijdens rijden

Bouwjaar: 1996, Brandstof: Benzine, Motorcode: 2.0

Hallo,

Ik heb een Renault Laguna 2.0 RT uit 1996.

sinds kort begonnen er problemen op te dagen. ten eerste gaf mijn startmotor geen leven tijdens (harde tik) maar dat heb ik kunnen verhelpen.
ten tweede; tijdens het rijden slaat hij gewoon af als ik afrem met koppeling in. hij slaat zonder schok af en de lampjes voor de olie en accu beginnen te branden. ik kan gelukkig tijdens dit weer herstarten maar het is tijdens de eerste rit dat dit gebeurde al een stuk of 5 keer gebeurd.

Ik heb een keer hard ontkoppeld gas gegeven en daarna heb ik er geen last meer van gehad.

Ik heb een tweetal week daarvoor de olie bijgevuld met een onbekend merk maar wel de goede type voor mijn motor. kan het daaraan liggen?
of is het ontsteking, injectie of iets anders?

misschien weet iemand het probleem en kan mij uitleg geven wat er nagekeken moet worden.

M.v.g.

Grimur

Geplaatst door Grimur (0) , lid sinds 16 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Renault Laguna? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

1 Reactie

AS1 (70), 16 jaar geleden

Ik zou beginnen met de gasklep en stappenmotor stationair toerental schoonmaken. Als die zwaar zijn vervuild dan kan de motor afslaan bij gas los.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Renault Laguna of stel zelf een nieuwe vraag.