Renault Laguna: auto snel warm en temperatuur schommelt

Bouwjaar: 1999, Brandstof: Benzine, Motorcode: 1.6

Hallo,

Ik heb sinds kort een laguna break uit 1999. Het valt mij op dat de motor erg snel op temperatuur is. Op de meter gaat hij vaak voorbij het 3e streepje. In de "gevarenzone" komt hij echter nooit. Na verloop van tijd loopt hij geleidelijk terug (tussen 2e en 3e streepje, onderste streep niet meegeteld). Ik heb geen idee hoe warm dit is is, omdat er geen graden staan vermeld op de meter. Ik heb hiervoor een audi 80 gehad, en die heb ik 8 jaar lang op 90 graden zien staan. Wellicht maak ik me voor niets zorgen.
Koelvloeistof is goed (geen olie), oliepeil is goed. Geen witte wolken uit de uitlaat....

Geplaatst door

Eric de G (0)

al 16 jaar lid

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor jouw auto? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen via onderstaand kentekenveld.

Reacties

ik denk ook dat je je nog zorgen om niks maakt.
je geeft zelf al aan dat de nivo s goed zijn en dat hij goed rijdt en alles doet.
je kan beide wagens ook niet met elkaar vergelijken.
ik zou gewoon er lekker mee rijden en gewoon af en toe de olie en water peilen en zolang alles goed blijft me geen zorgen maken.

groetjes jan.

jan T 115
badge vip badge

16 jaar

Bedankt voor je snelle antwoord Jan !!

Eric de G 0

16 jaar

[quote=Eric de G]Na verloop van tijd loopt hij geleidelijk terug (tussen 2e en 3e streepje, onderste streep niet meegeteld).[/quote]
[url=http://imageshack.us][img]http://img112.imageshack.us/img112/7876/...[/img][/url]

zie foto. Als je de onderste streep niet meetelt dan zit de 2e streep halverwege en de 3e op driekwart van onderaf gezien.
Als hij bij normaal rijden al over de helft zit dan is dat niet normaal. Over het algemeen zit de meter dan iets over een kwart.
Goed in de gaten houden. Als de bedrijfstemperatuur elke dag wat hoger wordt, dan is je thermostaat aan het overlijden.

AS1 185

16 jaar

Zou dit toch ook niet een gevalletje van slechte massa tussen motorblok en chassis kunnen zijn ? Mijn R19 had dit destijds ook, leek snel warm te worden. Massa was toen slecht waardoor de temp meter een verkeerde waarde door kreeg.

pieterp9094 0
badge

16 jaar

Die van mij staat dus meestal bij het rode streepje en dit gebeurt vrij snel. Maar de temperatuur schommelt nogal. Is het duur om de thermostaat eventueel te laten vervangen??

En waar kan ik de massa vinden tussen chassis en motorblok...

http://img118.imageshack.us/my.php?image...

Eric de G 0

16 jaar

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Renault Laguna of stel zelf een nieuwe vraag.