Renault Twingo: Auto start niet bij warm weer!

Bouwjaar: 1999, Brandstof: Benzine, Motorcode: 1.1

Hallo,

Wie kan mij a.u.b. helpen? Ik heb een Twingo van '99 en iedere x als ik um de heledag in de zon laat staan start die gewoon niet meer.
Ik heb ook een startonderbreker en hij slaat dan gewoon niet aan.

Maar als ik mijn auto in de schaduw laat of ' s ochtends of 's avonds heb ik nergens last van en gaat die gewoon gelijk aan! Gebeurd dus alleen als ik mijn auto een tijdje in de zon laat staan.

Ook soms als ik stil sta bijv. voor de stoplichten dan gaat die in 1x uit. Gebeurd niet altijd maar de laatste tijd steeds vaker.
Ik zou niet weten waar dat aan licht? Voor de rest krijg ik geen foutmeldingen ofzo in beeld..geen lampjes die branden daarom snap ik er niks van!
Mijn motor trilt ook heel erg als ik mijn lampen aanzet net alsof die op elk moment kan uitvallen.

Heeft iemand hier ook mee te maken of weet iemand misschien waar het aan kan liggen??

Alvast bedankt!

jenena

Geplaatst door jenena (0) , lid sinds 13 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Renault Twingo? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

4 Reacties

timo tt (0) PRO, 13 jaar geleden

als het aan de startonderbreker ligt moet op je dashboard het rode lampje tijdens het starten blijven branden of knipperen, als dit niet het geval is denk ik dat het aan de bdp sensor ligt, deze vervangen incl stekker, zit aan de bovenkant van de versnellingsbak gemonteerd.

jenena (0), 13 jaar geleden

Hallo,

Bedankt voor de reactie. Ik denk zelf niet dat het aan de startonderbreker ligt omdat mijn lampje niet aan blijft. Soms heb ik er wel problemen mee maar als ik de sleutel eruit haal en er weer in doe dan gaat de auto gewoon aan.

Vanmorgen was het echt gevaarlijk ik had mijn auto gestart en die was gewoon zonder problemen aangegaan. Nu stond ik bij de stoplichten en trok ik op en wilde ik mijn auto in de tweede versnelling zetten en toen deed mijn auto helemaal niks meer!! Gelukkig had ik op dat moment geen auto's achter mij rijden maar mijn auto was niet uit alleen deed niks.

Heel apart allemaal maar ik vertrouw het niet dus ik denk dat ik toch maar langs de garage rij vanmiddag en dan vraag ik ook wel of het toevallig dan aan die bdp sensor ligt of wat anders.

In ieder geval bedankt voor de info!

timo tt (0) PRO, 13 jaar geleden

Ja je kunt beter ff naar de Renault garage gaan.Dan kunnen ze hem uitlezen en misschien hebben ze de oorzaak dan direct al gevonden , of in ieder geval een richting om in te zoeken.Het is moeilijk om zo wat aan te geven omdat er meerdere oorzaken kunnen zijn van dit probleem.

AnQ (0), 13 jaar geleden

Ik las toevallig gisteren dat Accu's heel slecht tegen het warme weer kunnen..... misschien heeft dat er wat mee te maken???

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Renault Twingo of stel zelf een nieuwe vraag.