Renault Grand Scenic: auto startte niet

Bouwjaar: 2004, Brandstof: Diesel, Motorcode: 1.9 dci

Hoi, met Rien. Auto had 1,5 dag stilgestaan en startte niet meer. Je denkt dan aan een lege accu, ware het niet dat ik net hiervoor 1000 km naar Zwitserland gereden ben. De accu is 1 jaar oud. De klok stond te knipperen en lichten brandden wel, maar niet zo fel. Ik werd in de war gebracht door de melding inspuiting defect door de computer . Heb toch maar met behulp van een andere auto-accu de motor gestart en dit was geen enkel probleem. Heb toen een rondje van 20 min. gemaakt en geen problemen met starten meer gehad. Alleen, nu komt het, ik kon mijn lichten niet meer bedienen. ( bleven branden) Heb toen mijn lichtautomaat met behulp van het knopje in de hendel door ingedrukt te houden uitgeschakeld en kon toen de lichten weer bedienen. Nu gaat mijn licht dus niet meer automatisch aan en uit bij het starten en uitschakelen. Krijg nu wel de melding lichtautomaat niet actief. Mijn vraag : Heeft iemand zoiets wel eens meegemaakt , en wat was dan de oorzaak? Zou de lichtautomaat sluiting maken ? Heb ook gecontroleerd of er geen lampje is blijven branden ergens maar niets gevonden. Ik neem niet aan dat het grote licht blijven branden is anders was toch alles geheel stroomloos geweest na zo,n lange tijd denk ik. Om te controleren kan ik natuurlijk weer de lichtautomaat inschakelen, maar dan moet ik hem eerst weer 2 dagen laten staan wat een beetje lastig is. Iemand een idee ??

nihuni00

Geplaatst door nihuni00 (0) , lid sinds 19 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Renault Scénic? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

8 Reacties

nihuni00 (0), 14 jaar geleden

Is er echt niemand bij wie dit bekend voorkomt ??

timo tt (0) PRO, 14 jaar geleden

Waarschijnlijk is de lichtsensor gewoon stuk. Misschien heeft het overstarten er iets mee te maken (piekspanning) , maar het lijkt mij toeval.

Siem Bijman (140) PRO, 14 jaar geleden

Als je de licht automaat weer inschakeld, werkt dan alles weer normaal of kan je dan nog steeds niet het licht bedienen?

nihuni00 (0), 14 jaar geleden

Heb vanmiddag de lichtautomaat weer ingeschakeld en alles werkt weer normaal. Ik kan ook het licht bedienen. Hoop dat ik morgenochtend ook weer gewoon kan starten, maar ik denk het wel omdat de tijd te kort is om de accu eventueel te ontladen. Vorige keer was het immers na een kleine 2 dagen stilstand.

nihuni00 (0), 14 jaar geleden

Kon vanochtend gewoon starten. Tijd te kort geweest om te ontladen?? of is het incidenteel geweest ? Zal hem dan toch eens een paar dagen moeten laten staan.

nihuni00 (0), 14 jaar geleden

Hoi, heb nu 2 weken totaal geen last meer gehad met starten. Ook is de accu doorgemeten en is helemaal oke. Ik hou het dus maar op een incident en neem aan dat er spontaan hopelijk eenmalig iets is blijven hangen. Lichtautomaat of relais ??? Ik wou het toch even melden. gr. Rien.

Megane20 (0), 14 jaar geleden

Heb ik bij mijn MeganeII 2.0/16V/2004 ook een paar keer gehad, 1-2 keer per jaar.
Sinds ik alles niet te snel achter elkaar doe maar met 2-3 seconden ertussen heb ik geen problemen meer gehad:
-Motor af (hier en daar een relais-klik)
-Kaart eruit (Stuurslot gaat erop en nog een relais-klik)
-Deur open (Licht uit)
-Vergrendeling erop (boordelektronica spanningsloos en alle binnenverlichting uit)

p.s.Als er ook maar 1 lamp van de binnenverlichting blijft branden is je accu na een paar dagen leeg: 1 ampere X 48 uur is ook 48 Ah: accu leeg:)

nihuni00 (0), 14 jaar geleden

Oke, dank voor je reactie. Hier houden we het maar op gr. Rien.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Renault Scénic of stel zelf een nieuwe vraag.