Renault Scenic: Scenic - Geen vermogen meer, veel rookontwikkeling

Bouwjaar: 1999, Brandstof: Diesel, Motorcode: 1.9dci

Beste,

Gisteren hebben wij problemen gehad met een Renault Scenic. Nadat wij ongeveer 30-40 minuten onderweg waren, hoofdzakelijk snelweg, viel opeens het vermogen weg. Het toerental bleef rond de 2500 toeren steken. Na steeds meer vaart te minderen geprobeerd om de motor uit en weer aan te zetten, terugschakelen, maar beide zonder resultaat.

Toen we nog maar +/- 60 km/u reden begon de auto ontzettend veel rook te produceren, hierna heb ik dus ook de auto op de vluchtstrook geparkeerd en de motor uitgezet, echter bleef de motor gewoon draaien op volle toeren toen de versnelling in de vrij stond, resulterend in een rookgordijn op de snelweg. Na de versnelling in de 3 te hebben gezet en de koppeling te laten komen zodat de auto "uit schokt" ging de motor uit.

Resultaat was een mooie zwarte plek op het asfalt onder de uitlaat en een dampende olietank (die na deze actie ook op was). De motor kregen we niet meer draaiend.

Iemand enig idee wat hier aan de hand zou kunnen zijn?

jongkind

Geplaatst door jongkind (0) , lid sinds 14 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Renault Scénic? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

3 Reacties

P. Kelder (0) PRO, 14 jaar geleden

jongkind

Tijdens het rijden heeft de turbo het begeven en is de motor op vol vermogen op motorolie gaan draaien.
Kort gezegt en helaas..... einde motor.

Gr. paul

jongkind (0), 14 jaar geleden

Beste Paul,

Nadat we de auto weggesleept hadden en de olie bijgevuld, startte de motor wel weer. Maar er is sindsdien niet meer in gereden.

Is het mogelijk dat de motor wel nog start maar waarschijnlijk dood is?

P. Kelder (0) PRO, 14 jaar geleden

Robin

In dit geval kun je een keer geluk hebben maar je bent wel 1 van de weinigen.
Turboschade is wel de meest gevreesde schade met vaak nare gevolgen.

Gr. paul

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Renault Scénic of stel zelf een nieuwe vraag.