Renault Twingo: auto wil af en toe niet starten

Bouwjaar: 2003, Brandstof: Benzine, Motorcode: 1.2

Mijn Twingo heeft de laatste maanden wat kuren. Af en toe wil de auto niet starten. Tenminste hij start wel, de auto slaat aan, je hoort de startmotor draaien. Maar de auto valt ook direct weer uit. Meestal krijg ik hem door gas bij te geven bij het starten na een paar keer proberen wel aan de praat. Vandaag lukte het starten pas, nadat ik met de centrale deurvergrendeling de deuren een keer op slot had gedaan en opnieuw geopend.
Het maakt niet uit welke omstandigheden het zijn: nat weer/droog weer, koude of warme motor. Het niet starten lijkt heel willekeurig voor te komen.
Maar wat precies de oorzaak is? De auto is 2 maanden geleden gekeurd en heeft groot onderhoud gehad. Er was toen niets mis mee.

De sleutel van de auto (centrale deurvergrendeling) reageert de laatste tijd wat moeilijk. Ik heb de indruk dat de batterij van de sleutel misschien wat leeg raakt.
Kan daar ook de oorzaak van het startprobleem liggen? Dat de startonderbreker door de lege batterij in de sleutel slecht reageert en daardoor de motor steeds weer af slaat?
Of heeft iemand anders een idee wat het probleem kan zijn?

daan31

Geplaatst door daan31 (0) , lid sinds 17 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Renault Twingo? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

8 Reacties

anoniem-1573996169 (0), 15 jaar geleden

en met je reservesleutel

daan31 (0), 15 jaar geleden

Dat heb ik nog niet geprobeerd. Maar met de reservesleutel kan ik alleen de deur opendraaien. De centrale deurvergrendeling werkt daar niet mee.

anoniem-1573996169 (0), 15 jaar geleden

jaja dat kan kloppen en als je nu eerst eens de batterijen vernieuwd kun je dit alvast uitlsuiten

auto-peter (0) PRO, 15 jaar geleden

Schudden met de sleutel.Mischien ligt de transponder(chip in sleutel) los ?

ksie2 (0) PRO, 15 jaar geleden

Gaat het rode ledje knipperen als de motor niet aanslaat ?

daan31 (0), 15 jaar geleden

Nou, de sleutel is het dus niet. Het batterijtje is vervangen en de auto start nog steeds af en toe niet.
Ik heb eigenlijk niet opgelet op het rode ledje gaat knipperen.

Maar het probleem is dus dat de auto wel start, de motor slaat aan, maar direct daarna ook weer af. Met een flinke straal gas erbij op het juiste moment blijft de motor wel draaien.
Ik heb vandaag contact gehad met een monteur, die dacht aan een vuil gasklephuisje. Zou dat het probleem kunnen zijn? Of heeft iemand hier nog andere ideen?
Woensdag ga ik even langs de garage om er naar te laten kijken.

Cliodennis (0), 15 jaar geleden

http://www.problemcar.nl/viewtopic.php?i...

Kijk hier eens naar...

Hans4040 (330) PRO, 15 jaar geleden

Door moderator verplaatst:

Na reacties hier en overleg met de monteur bij de dealer is het gasklephuisje gereinigd. Dat bleek het probleem niet op te lossen. Daarna is de sensor in de motor die de brandstofinjectie regelt (ben even de exacte naam kwijt: BPD sensor??) doorgemeten. Die gaf geen storingsmeldingen.

Maar het probleem blijft zich voordoen. De monteur had niet direct een andere oplossing.

Omdat het lampje van de startbeveiliging blijft knipperen als het starten niet goed lukt, heb ik zelf sterk het vermoeden dat het probleem bij de startbeveiliging ligt. Maar wat het probleem precies is en hoe ik het oplos, ben ik nog niet achter.
Heeft iemand hier een idee wat het zou kunnen zijn en hoe het opgelost kan worden?

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Renault Twingo of stel zelf een nieuwe vraag.