Renault Clio: Automaat blijft altijd in zijn 3e versnelling!

Bouwjaar: 1991, Brandstof: Benzine, Motorcode: 1.4

Hallo,

Ik heb een Renault Clio Automaat 1.4 van 1991. Deze heeft als probleem dat zodra je de automaat in stand D zet, hij automatisch in de derde versnelling springt en daarin optrekt en ook niet meer verder schakelt. Tegelijk met dat starten gaat op het dashboard een lampje branden. Oranje, vierkant met een zigzag in. Dit probleem heeft hij al een tijdje, maar toen ging het nog wel eens uit door middel van motor uitzetten en opnieuw te starten. Vooral hoe warmer de motor en bak werden des te langer bleef het uit. Nu heb ik geprobeerd om de computer van de automaatbak te laten verwisselen met een goede, maar dat hielp niet. Kan natuurlijk ook zijn dat die moest ingeleerd worden (Renault hé). Sindsdien brandt het lampje altijd en blijft hij ook altijd in de derde versnelling staan.

Alle andere versnellingen doen het wel, is alleen de D waarin zich problemen voordoen.

Nu snap ik dat je die automaat bakken volgens mij al kunt uitlezen, maar het is al een oud ding en als het niet te veel werk is, is het nog lonend om hem aan de gang te houden. En als iemand nu een goed idee had in welke richting ik moet zoeken, zou dat zeer fijn zijn. Ik hoop op een reactie!

MVG Stefan C

PS op de foto is te zien welk lampje ik bedoel. Dat is aan de rechterkant, het lampje boven de Gevarenlicht driehoek, in de kolom met lampjes naast de toerenteller. Bij mij zit hij echter in het midden tussen de klokken. Het is helaas geen Williams. LOL.

http://img34.imageshack.us/img34/1538/da...

Stefan11105

Geplaatst door Stefan11105 (0) , lid sinds 18 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Renault Clio? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

3 Reacties

Snoof (0), 14 jaar geleden

Hoi Stefan,

ik heb ook een clio I automaat gehad en die had er heel af en toe ook last van. Mij is toen verteld dat de automaat dan in noodloop gaat als hij continue in de derde versnelling blijft lopen. Hoe het op te lossen is, weet ik alleen niet, misschien olie verversen?

Bij mij hielp het door de auto even opnieuw te starten, maar zo te lezen heeft dat bij jou al geen zin meer?

Stefan11105 (0), 14 jaar geleden

Nee dat werkt bij mij niet meer. Toch bedankt. Ik zal idd eens de olie verversen met filter. Dat lijkt me nog te doen qua kosten. Als iemand anders nog ideeën heeft? Ik hoor het wel.

Shadowranger (0), 14 jaar geleden

Ik heb dit probleem ook eens onder handen gehad. Bleek dat er olie/ koelvloeistof over de stekkerverbindingen van de stuurcomputer was heengelopen waardoor soms slecht contact werd gemaakt.

Probeer eens de stekkerverbindingen goed schoon en vetvrij te maken op de stuurcomputer. Als je de sleutel omdraaid en start moet het diagnoselampje na 5-7 seconden doven. Dan moet de bak het ook weer goed doen. Anders vrees is toch dat je voor een consult naar de Renault-dealer moet.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Renault Clio of stel zelf een nieuwe vraag.